Αθλητικά

Στις 4/3 ο ημιμαραθώνιος στη μνήμη του Τ. Χατζηνικολάου

Στις 4 Μαρτίου ημέρα Κυριακή, θα διεξαχθεί ο 11ος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου που γίνεται στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου.Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί να διεξάγεται κάθε χρόνο τη πρώτη Κυριακή του Μαρτίου.

Ο αγώνας αποτελεί διοργάνωση της Νίκης Ρόδου με συνδιοργανωτές τον δήμο Ρόδου, την κοινότητα Απολλώνων, τον πολιτιστικό σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες» Απολλώνων, τον αθλητικό σύλλογο Απόλλων Απολλώνων, και τον αγροτουριστικό σύλλογο γυναικών Απολλώνων «οι Απολλωνιάτισσες».

Μεγάλη συμμετοχή κάθε χρόνο έχει η ομάδα τριάθλου του Απόλλωνα Ρόδου που το έχει εντάξει στις αγωνιστικές δραστηριότητες του.

Αλλάζει η διαδρομή, όχι και ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί μέσα από το χωριό των Απολλώνων και οι αθλητές θα περάσουν από τα Πλατάνια, την Ελεούσα, το Φουντουκλί, θα φτάσουν κοντά στο ξενοδοχείο Έλαφος στον προφήτη Ηλία όπου θα γίνει αναστροφή και θα κατηφορίσουν, για μια μικρή απόσταση θα επιστρέψουν στον ίδιο δρόμο, για να στρίψουν δεξιά και τελικά να κατηφορίσουν προς τα Απόλλωνα και θα τερματίσουν στην πλατεία των Απολλώνων. Οι απονομές θα γίνουν στην κοινοτική αίθουσα του χωριού.

Στα νέα τμήματα της διαδρομής έχει προστεθεί ένα ανηφορικό κομμάτι 7 με 8 περίπου χιλιομέτρων από την Ελεούσα μέχρι τον προφήτη Ηλία όπου τα 3 χιλιόμετρα μετα το Φουντουκλί έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το τελευταίο κομμάτι, 4 με 5 χιλιομετρα, μετά τον προφήτη Ηλία είναι κατηφορικό με απότομη κατηφόρα με στροφές για 2 χιλιόμετρα περίπου, η κατάβαση προς Απόλλωνα, όπου θέλει προσοχή για αποφυγή τραυματισμών.

Θα υπάρχουν πέντε στάσεις ανεφοδιασμού με νερά στο 6ο, 9ο , 12ο , 15ο και 18ο χιλιόμετρο και χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.

Στον τερματισμό θα υπάρχει μικρός μπουφές με νερά , χυμούς, καφέ, τσάι και φρούτα και διάφορα σνακ και μακαρονάδα με την γνωστή απολλωνιάτικη σάλτσα με κιμά αλλά και νηστίσιμη σάλτσα λόγο σαρακοστής και πιθανές εκπλήξεις των ανθρώπων του χωριού των Απολλώνων για τους φιλοξενούμενους συμμετέχοντες που θα απολαύσουν την πατροπαράδοτη Απολλωνιάτικη φιλοξενία.

Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αθλητές – αθλήτριες επιθυμούν να τρέξουν στον αγώνα, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους υγεία, ανεξάρτητα αν ανήκουν σε σωματείο ή είναι ανεξάρτητοι αθλητές.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα και έως και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι το επιθυμούν στον χώρο εκκίνησης.

Θα ισχύσουν όλες οι κατηγορίες ηλικιών σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ:   έως 18, 18-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+ για τους άντρες και για τις γυναίκες οι ίδιες με μια κατηγορία περισσότερη γιατί οι γυναίκες είναι βετεράνες από τα 30, οπότε οι πρώτες κατηγορίες των γυναικών είναι έως 18, 18-29, 30-34 και συνεχίζουν κανονικά.

Οι πρώτοι αθλητές – αθλήτριες σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν κύπελλο, οι τρεις πρώτοι αθλητές σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο ανάλογα με την κατάταξη τους ενώ όλοι οι αθλητές – αθλήτριες θα πάρουν δίπλωμα κατάταξης – συμμετοχής και θα υπάρχει αναμνηστικό μετάλλιο για όσους δεν καταταχτούν στις τρεις πρώτες θέσεις των κατηγοριών. Επίσης θα υπάρχει κύπελλο στον πρώτο της γενικής κατάταξης και κύπελλο στην πρώτη γυναίκα της γενικής κατάταξης.

Ο Δήμος Ρόδου και ο ΡΟΔΑ θα βοηθήσει με την προσφορά λεωφορείου από τη Ρόδο προς Απόλλωνα και για την επιστροφή μετά τον αγώνα.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι χορηγοί του αγώνα που είναι απαραίτητοι για την φετινή διεξαγωγή του ημιμαραθωνίου.

Έχει δημιουργηθεί ομάδα «ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Σορωνή – Απόλλωνα στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου» στο facebook, όπου υπάρχουν πληροφορίες για τις αλλαγές του αγώνα, αποτελέσματα και φωτογραφίες από τους προηγούμενους αγώνες του 2017, 2016, 2015, 2014 και του 2013 και θα προστεθούν και όλοι οι άλλοι αγώνες σιγά – σιγά.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μπορείτε να επικοινωνείτε στην ομάδα στο facebook ή στο 6931848664 με τον Σάββα Χατζηνικολάου υπεύθυνο της διοργάνωσης του αγώνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου