Ρεπορτάζ

Σε προεκλογική περίοδο εισήλθε η παράταξη Χατζημάρκου

Σε φάση έντονης προετοιμασίας για τις εκλογές φαίνεται πως εισήλθε η παράταξη του κ. Γιώργου Χατζημάρκου.
Οι διαβουλεύσεις, όπως δήλωσε χθες ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, έχουν ξεκινήσει καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επισημαίνεται πως ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Δεκέμβριο είχε αναγγείλει τη συμμετοχή της παρατάξεώς του στις εκλογές για τον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης.
«Η παράταξή μας θα είναι παρούσα στις εκλογές για τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης. Το αν θα δώσει το παρών και στο β βαθμό δηλαδή και στις περιφερειακές εκλογές, θα αποφασιστεί μέσα από διάλογο. Θα προχωρήσουμε συνεκτιμώντας και την πολιτική κατάσταση», είχε δηλώσει τότε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής και στις εκλογές για την Περιφέρεια.

Σε ερώτηση χθες, σχετικά με τη λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του στις εκλογές για το Δήμο Ρόδου ή για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε πως αυτά είναι τεχνικές λεπτομέρειες.
«Αναφέρεστε τώρα σε τεχνικές λεπτομέρειες. Το πλαίσιο αυτό το έχω βάλει στο παρελθόν και οι ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά το τεχνικό μέρος του εγχειρήματος θα γίνουν στην ώρα τους», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Σχετικά με την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
«Ναι, έχουμε δηλώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό πως ξεκινήσαμε την προετοιμασία. Έχω την εντύπωση πως αυτό που δημιουργεί απορία στους εκπροσώπους των ΜΜΕ είναι γιατί δεν έχουμε συνεχή ροή δελτίων τύπου και δημοσιοποίηση όλων των ενεργειών και των κινήσεων της παράταξης. Έχουμε ανακοινώσει πως ο αγώνας για εμάς έχει ξεκινήσει».

Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο που θα συνεδριάσει η παράταξη «Η Ρόδος Μπροστά» προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τις εκλογές, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
«Συνεδριάζει η παράταξη μέρα παρά μέρα. Συνεδριάσαμε προχθές. Εδώ και τρεις εβδομάδες συζητάμε συνέχεια».
Σχετικά με το αν έχει ξεκινήσει τις συναντήσεις για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
«Βεβαίως έχουμε ξεκινήσει τις συναντήσεις για το ψηφοδέλτιο. Η ανανέωση θα κυμανθεί σε ποσοστό 15% σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία».

Σε ερώτηση αν το ψηφοδέλτιο που καταρτίζεται τώρα είναι για το Δήμο Ρόδου ή για την Περιφέρεια, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος επανέλαβε πως αυτά τα θέματα είναι τεχνικές λεπτομέρειες.
«Οι αποφάσεις για το τι θα γίνει στις εκλογές θα ανακοινωθούν όταν θα έρθει η ώρα»,υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Σε ερώτηση αν θα ζητήσει τη στήριξη της ΝΔ, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:
«Αυτά είναι θέματα που τα χειρίζεται η παράταξη. Έχω τοποθετηθεί για το θέμα και ξεκαθάρισα πως ο συνδυασμός ήταν και παραμένει ανεξάρτητος. Από κει και πέρα είμαστε ανοικτοί σε συζητήσεις».

Σε ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί, στην περίπτωση που η ΝΔ δεν του δώσει τη στήριξή της ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
«Δεν εξαρτούμε την απόφασή μας από κανένα πολιτικό χώρο. Αυτό το έχουμε αποδείξει στη διαδρομή μας από το έτος 2010. Η παράταξη «κτίστηκε» από μια παρέα ανθρώπων που είχαν διαδρομή στην κοινωνία. Σεβόμαστε όλους τους πολιτικούς χώρους αλλά τις αποφάσεις τις λαμβάνουμε μόνοι μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου