Ειδήσεις

Σ. Καρίκης: «Χρειάζεται ριζική αναμόρφωση ο Καλλικράτης»

«Μεγάλες βελτιώσεις χρήζει ο Καλλικράτης προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει όπως πρέπει και οι πολίτες της Ρόδου να απολαμβάνουν καλές υπηρεσίες».
Αυτό δήλωσε χθες στη «δ», ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Στράτος Καρίκης με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται ξανά για την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη (βλέπε επ’ αυτού και σελ. 3).
«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που είναι φυσιολογικό να γίνονται συζητήσεις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές με σκοπό τη βελτίωση κάποιων καταστάσεων για το καλό του τόπου μας», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης.

Σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να δρομολογεί και πάλι σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, ο κ. Καρίκης δήλωσε:
«Ο Δήμος Ρόδου δεν μπορεί να χάσει ούτε ένα εργαζόμενο από αυτούς που απασχολεί. Ήδη το προσωπικό έχει μειωθεί στα 1200 άτομα από τα 1700 που ήταν. Κάθε μήνα έχουμε συνταξιοδοτήσεις εργαζόμενων. Δεν υπάρχουν περιθώρια».
Ο κ. Καρίκης προειδοποίησε πως η δημοτική αρχή θα προβεί σε δυναμικές κινήσεις αν ληφθεί απόφαση για την περαιτέρω μείωση του προσωπικού.
«Είμαστε κάθετοι στο θέμα αυτό. Δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω μείωση προσωπικού που απασχολεί ο Δήμος Ρόδου. Θα παραιτηθούν ο δήμαρχος και όλοι οι αντιδήμαρχοι, αν υπάρξουν δυσάρεστες αποφάσεις», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης.
Σχετικά με το γεγονός ότι στο νησί δεν θα υπάρχουν περισσότεροι ΟΤΑ ο κ. Καρίκης δήλωσε πως ο πρώην Δήμος Ροδίων λειτουργούσε καλά.

«Έχω δηλώσει πως εγώ δεν συμμετέχω σε αυτή την συζήτηση. Πίστευα πως ο Δήμος Ροδίων, όπως τον γνώρισα εγώ, λειτουργούσε καλά. Υπήρχε αμεσότητα. Λαμβάναμε αποφάσεις και τις θέταμε σε εφαρμογή. Την καλή λειτουργία την έβλεπαν οι πολίτες», δήλωσε ο κ. Καρίκης και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί και το έργο που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια προκειμένου να λειτουργήσει, όπως πρέπει ο ενιαίος Δήμος Ρόδου.
Σε ερώτηση σχετικά με τη μορφή που θα πρέπει να έχει ο Καλλικράτης, ο κ. Καρίκης δήλωσε πως χρειάζεται μεγάλη αναμόρφωση.

«Δεν θα πρέπει να μείνει με τη σημερινή του μορφή ο Καλλικράτης. Επιβάλλεται να υπάρξει ενδυνάμωση των τοπικών συμβουλίων με αρμοδιότητες και πόρους. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των αιρετών και των αντιδημάρχων είναι μικρός. Έτσι δεν μπορεί να υπάρχει η αμεσότητα που επιθυμούν οι πολίτες. Το μοντέλο της διοικητικής μεταρρύθμισης όπως λειτουργεί τώρα, είναι λάθος», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης.
Σχετικά με την υποψηφιότητά του στις εκλογές ο κ. Καρίκης για μια φορά ακόμη δεν θέλησε να προβεί σε ανακοινώσεις.

«Από τη στιγμή που ο δήμαρχος δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις δεν μπορώ και εγώ να προχωρήσω σε δηλώσεις για την συμμετοχή μου στις εκλογές», δήλωσε ο κ. Καρίκης.
Συζήτηση για τις συμμετοχή στις εκλογές επρόκειτο να γίνει στη συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του κ. Κουσουρνά χθες το βράδυ. Στην συνεδρίαση αναμενόταν ο κ. Κουσουρνάς να κάνει μια πρώτη τοποθέτηση για τον τρόπο που θα κινηθεί στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης μετά και τις συναντήσεις που είχε τις τελευταίες ημέρες.
Ο κ. Κουσουρνάς στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει πως επιθυμεί την ανανέωση του δυναμικού της παρατάξεώς του κατά 50%.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου