ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σ. Καρίκης: «Χρειάζεται ριζική αναμόρφωση ο Καλλικράτης»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Καρίκης Στράτος

«Με­γά­λες βελ­τιώ­σεις χρή­ζει ο Καλ­λι­κρά­της προ­κει­μέ­νου η το­πι­κή αυ­το­διοί­κη­ση να λει­τουρ­γή­σει όπως πρέ­πει και οι πο­λί­τες της Ρόδου να απο­λαμ­βά­νουν καλές υπη­ρε­σί­ες».

Αυτό δή­λω­σε χθες στη «δ», ο αντι­δή­μαρ­χος Διοι­κη­τι­κών Υπη­ρε­σιών κ. Στρά­τος Κα­ρί­κης με αφορ­μή τις συ­ζη­τή­σεις που γί­νο­νται ξανά για την με­ταρ­ρύθ­μι­ση του Καλ­λι­κρά­τη (βλέπε επ’ αυτού και σελ. 3).

«Βρι­σκό­μα­στε σε μια πε­ρί­ο­δο που είναι φυ­σιο­λο­γι­κό να γί­νο­νται συ­ζη­τή­σεις λί­γους μήνες πριν από τις εκλο­γές με σκοπό τη βελ­τί­ω­ση κά­ποιων κα­τα­στά­σε­ων για το καλό του τόπου μας», δή­λω­σε ο κ. Στρά­τος Κα­ρί­κης.

Σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες που φέ­ρουν την κυ­βέρ­νη­ση να δρο­μο­λο­γεί και πάλι σκλη­ρά μέτρα για τους ερ­γα­ζό­με­νους στους ΟΤΑ, ο κ. Κα­ρί­κης δή­λω­σε:

«Ο Δήμος Ρόδου δεν μπο­ρεί να χάσει ούτε ένα ερ­γα­ζό­με­νο από αυ­τούς που απα­σχο­λεί. Ήδη το προ­σω­πι­κό έχει μειω­θεί στα 1200 άτομα από τα 1700 που ήταν. Κάθε μήνα έχου­με συ­ντα­ξιο­δο­τή­σεις ερ­γα­ζό­με­νων. Δεν υπάρ­χουν πε­ρι­θώ­ρια».

Ο κ. Κα­ρί­κης προει­δο­ποί­η­σε πως η δη­μο­τι­κή αρχή θα προ­βεί σε δυ­να­μι­κές κι­νή­σεις αν λη­φθεί από­φα­ση για την πε­ραι­τέ­ρω μεί­ω­ση του προ­σω­πι­κού.

«Εί­μα­στε κά­θε­τοι στο θέμα αυτό. Δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξει πε­ραι­τέ­ρω μεί­ω­ση προ­σω­πι­κού που απα­σχο­λεί ο Δήμος Ρόδου. Θα πα­ραι­τη­θούν ο δή­μαρ­χος και όλοι οι αντι­δή­μαρ­χοι, αν υπάρ­ξουν δυ­σά­ρε­στες απο­φά­σεις», δή­λω­σε ο κ. Στρά­τος Κα­ρί­κης.

Σχε­τι­κά με το γε­γο­νός ότι στο νησί δεν θα υπάρ­χουν πε­ρισ­σό­τε­ροι ΟΤΑ ο κ. Κα­ρί­κης δή­λω­σε πως ο πρώην Δήμος Ρο­δί­ων λει­τουρ­γού­σε καλά.

«Έχω δη­λώ­σει πως εγώ δεν συμ­με­τέ­χω σε αυτή την συ­ζή­τη­ση. Πί­στευα πως ο Δήμος Ρο­δί­ων, όπως τον γνώ­ρι­σα εγώ, λει­τουρ­γού­σε καλά. Υπήρ­χε αμε­σό­τη­τα. Λαμ­βά­να­με απο­φά­σεις και τις θέ­τα­με σε εφαρ­μο­γή. Την καλή λει­τουρ­γία την έβλε­παν οι πο­λί­τες», δή­λω­σε ο κ. Κα­ρί­κης και πρό­σθε­σε πως δεν μπο­ρεί να μην ανα­γνω­ρι­στεί και το έργο που έγινε τα τε­λευ­ταία τρία χρό­νια προ­κει­μέ­νου να λει­τουρ­γή­σει, όπως πρέ­πει ο ενιαί­ος Δήμος Ρόδου.

Σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με τη μορφή που θα πρέ­πει να έχει ο Καλ­λι­κρά­της, ο κ. Κα­ρί­κης δή­λω­σε πως χρειά­ζε­ται με­γά­λη ανα­μόρ­φω­ση.

«Δεν θα πρέ­πει να μεί­νει με τη ση­με­ρι­νή του μορφή ο Καλ­λι­κρά­της. Επι­βάλ­λε­ται να υπάρ­ξει εν­δυ­νά­μω­ση των το­πι­κών συμ­βου­λί­ων με αρ­μο­διό­τη­τες και πό­ρους. Αυτή τη στιγ­μή ο αριθ­μός των αι­ρε­τών και των αντι­δη­μάρ­χων είναι μι­κρός. Έτσι δεν μπο­ρεί να υπάρ­χει η αμε­σό­τη­τα που επι­θυ­μούν οι πο­λί­τες. Το μο­ντέ­λο της διοι­κη­τι­κής με­ταρ­ρύθ­μι­σης όπως λει­τουρ­γεί τώρα, είναι λάθος», δή­λω­σε ο κ. Στρά­τος Κα­ρί­κης.

Σχε­τι­κά με την υπο­ψη­φιό­τη­τά του στις εκλο­γές ο κ. Κα­ρί­κης για μια φορά ακόμη δεν θέ­λη­σε να προ­βεί σε ανα­κοι­νώ­σεις.

«Από τη στιγ­μή που ο δή­μαρ­χος δεν έχει προ­βεί σε ανα­κοι­νώ­σεις δεν μπορώ και εγώ να προ­χω­ρή­σω σε δη­λώ­σεις για την συμ­με­το­χή μου στις εκλο­γές», δή­λω­σε ο κ. Κα­ρί­κης.

Συ­ζή­τη­ση για τις συμ­με­το­χή στις εκλο­γές επρό­κει­το να γίνει στη συ­νε­δρί­α­ση των δη­μο­τι­κών συμ­βού­λων της πα­ρά­τα­ξης του κ. Κου­σουρ­νά χθες το βράδυ. Στην συ­νε­δρί­α­ση ανα­με­νό­ταν ο κ. Κου­σουρ­νάς να κάνει μια πρώτη το­πο­θέ­τη­ση για τον τρόπο που θα κι­νη­θεί στις εκλο­γές της το­πι­κής αυ­το­διοί­κη­σης μετά και τις συ­να­ντή­σεις που είχε τις τε­λευ­ταί­ες ημέ­ρες.

Ο κ. Κου­σουρ­νάς στη συ­νέ­ντευ­ξη τύπου που πα­ρα­χώ­ρη­σε πριν λίγες ημέ­ρες είχε δη­λώ­σει πως επι­θυ­μεί την ανα­νέ­ω­ση του δυ­να­μι­κού της πα­ρα­τά­ξε­ώς του κατά 50%.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.