Τοπικές Ειδήσεις

Δημήτρης Γάκης: Ο Τιμόθεος Παρασκευάς υπήρξε ένας αυθεντικός εκφραστής του πάθους της ζωής

Έφυγε από κοντά μας ένας αυθεντικός εκφραστής της δομημένης, συγκροτημένης και παθιασμένης πολιτικής άποψης.

 

Ο Τιμόθεος ήταν μια πολύ ισχυρή και πολύπλευρη προσωπικότητα. Υπερασπιζόταν με απολυτότητα πολλές φορές την άποψη του. Δεν του “πήγενε”  η  συμβατικότητα.

 

Υπήρξε ένας πολύ δύσκολος πολιτικός αντίπαλος όταν συζητούσες πολιτικά θέματα και έχεις διαφορετική άποψη μαζί του, ήταν όμως αμέσως μετά την πολιτική κουβέντα ένας πολύ καλός φίλος, ένας άνθρωπος  της παρέας. Μπορούσε να συνεχίσει την πολιτική αντιπαράθεση με ένα καφέ ή με μία μπύρα όπου εκδήλωνε μια διαφορετική ανθρώπινη συμπεριφορά.

 

Ήξερε να διακρίνει την πολιτική διαφοροποίηση από την φιλική σχέση. Σεβόταν την διαφορετικότητα. Κέρδισε με τη στάση του την αγάπη των φίλων του και το σεβασμό των αντιπάλων του.
Βρεθήκαμε σε παράλληλους δρόμους. Εκείνος  στην νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ εγώ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣυΡιζΑ. Οι αντιπαραθέσεις μας συχνά ήταν έντονες,  συγκρουσιακές. Υπερασπιζόμασταν και οι δύο με πάθος την ιδεολογική μας άποψη, την πολιτική και κομματική μας θέση.
Ο Τιμόθεος κατάφερε στην κοινωνική, επαγγελματική, και πολιτική του πορεία να κατοχυρωθεί αυτόνομα, με το μικρό του όνομα και όχι με το βαρύ όνομα της οικογένειας των Παρασκευάδων.

 

Θα μας λείψουν οι πολιτικές και οι κοινωνικές του απόψεις και ιδιαίτερα το πάθος της υπεράσπισης τους.

 

Εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στα αδέρφια του.
Ρόδος 23-12-2022

 

Δημήτρης Γάκης

πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου
ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου