Τοπικές Ειδήσεις

Επιστολή Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης προς την Υπουργό Παιδείας

Κυρία Υπουργέ,

Εκπροσωπώντας τον κόσμο της εργασίας που τόσο έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια,από την οικονομική κρίση και τις ανισότητες,-ιδιαίτερα φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και ιδιαίτερα στις περιοχές μας,- έχουμε αγωνία για τις εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης που δυσκολεύουν, κατά την δική μας εκτίμηση, ακόμη περισσότερο το μέλλον και την προοπτική της νέας γενιάς, των παιδιών ειδικά που προέρχονται από τις τάξεις των μη προνομιούχων.

Οι νομοθετικές σας πρωτοβουλίες για την ουσιαστική αποδέσμευση της εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας από τον χώρο των ιδιωτικών σχολείων αλλά και για την αντιστοίχιση του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων ενισχύουν, κατά την δική μας εκτίμηση, τις εκπαιδευτικές ανισότητες, από την στιγμή που μαθητές που προέρχονται από εύπορες οικογένειες θα έχουν την δυνατότητα εξαγοράς τίτλων που εκδίδονται υπό αδιαφανείς διαδικασίες και να τους χρησιμοποιούν για ακαδημαϊκούς λόγους, ή για πρόσβαση στην αγορά εργασίας σε Ελλάδα και Ε.Ε.

Στις περιοχές μας είναι γνωστέςοιπεριπτώσεις ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που διαχρονικά παραβιάζουν την εκπαιδευτική, την εργατική, την ασφαλιστική νομοθεσία. Τέτοιοι «κακοί» ιδιοκτήτες (διότι υπάρχουν και σοβαρά ιδιωτικά σχολεία) τρίβουν τα χέρια τους για την πλήρη απορρύθμιση του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης που έχει επιβληθεί με την πολιτική που εφαρμόζετε.

Για τους λόγους αυτούς και για να προστατευθεί η ισονομία, η αξιοκρατία, η διαφάνεια στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, συνυπογράφουμε και εμείς την πρόταση της ΟΙΕΛΕ και της ΓΣΕΕ για πιστοποίηση των προαγωγικών και απολυτηρίων τίτλων των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων υπό αυστηρότατο δημόσιο έλεγχο.

 

 

Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

 

 

Για το Εργατ/κό Κέντρο Χανίων Για το Εργατ/κό Κέντρο Ηρακλείου

Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος

Μανωλικάκης Ιωάννης Βοργιάς Στυλιανός

 

 

Για το Εργατ/κό Κέντρο Ρεθύμνου Για το Εργατ/κό Κέντρο Λασιθίου

 

Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος

Λιολάκης Γεώργιος Πεπόνης Εμμανουήλ

 

 

Για το Εργατ/κό Κέντρο Ρόδου

Ο Πρόεδρος

Εγγλέζος Παναγιώτης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου