Ειδήσεις

Λ. Αυγενάκης: «Το “φύγετε” να εκφραστεί στις κάλπες»

Ο γραµµατέας της Ν∆ προειδοποιεί τους -αρκετούς- «γαλάζιους αντάρτες» των αυτοδιοικητικών εκλογών να έχουν αίσθηση αλληλεγγύης στον β’ γύρο

Μήνυμα προς τους «γαλάζιους αντάρτες», εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, «να υπάρχει σεβασµός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στον β’ γύρο» απευθύνει ο γραµµατέας της Νέας ∆ηµοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης. Αναφερόµενος στη Συµφωνία των Πρεσπών, ο κ. Αυγενάκης κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να αναλογιστούν το εύρος της εθνικής ζηµίας που συντελείται και να µην κυρώσουν τον συµβιβασµό στη Βουλή, ενώ δεσµεύεται ότι η αυριανή κυβέρνηση της Ν∆ θα είναι αµείλικτη απέναντι σε κάθε µορφή βίας και ανοµίας.

Το κόµµα σας επιµένει πως δεν θα κυρώσει τη Συµφωνία των Πρεσπών. Μπορείτε και µε ποιον τρόπο να εξουδετερώσετε τα αρνητικά τετελεσµένα της; Συσχετίζετε τη στάση κοµµάτων ή µεµονωµένων βουλευτών επί του Σκοπιανού µε την προοπτική µετεκλογικής συνεργασίας;

Η συµφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είναι µια κακή συµφωνία. Η αποδοχή της «µακεδονικής γλώσσας» και της «µακεδονικής εθνότητας» συνιστούν µη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Οι παραχωρήσεις αυτές, που απορρίπτονταν από όλες τις προηγούµενες κυβερνήσεις, έγιναν αποδεκτές µε την υπογραφή φαρδιά-πλατιά του κ. Τσίπρα.

Η Νέα ∆ηµοκρατία θα καταψηφίσει τη συµφωνία. Και αν τελικά η συµφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, εµείς έχουµε διαµηνύσει ότι τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγµάτευση ξεκινά από την αρχή.Καλούµε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να αναλογιστούν το εύρος της εθνικής ζηµίας, τις επιπτώσεις της Συµφωνίας των Πρεσπών, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να µην την κυρώσουν στη Βουλή. Αναλαµβάνουν ατοµικά την ευθύνη.

Μήπως είναι υπερβολική η κριτική που ασκείτε κατά της κυβέρνησης στο θέµα της ασφάλειας; Επιµένετε πως µε την ανοχή της κυβέρνησης εξυφαίνεται σχέδιο για πρόκληση γενικευµένης αναταραχής σε βάρος της επόµενης κυβέρνησης;

Οι απανωτές δολοφονικές επιθέσεις κατά αστυνοµικών στο κέντρο της Αθήνας, η πρόσφατη τροµοκρατική επίθεση µε ”• κιλά εκρηκτικών στα γραφεία του ΣΚΑΪ και της «Καθηµερινής», οι «Ρουβίκωνες», η νέα γενιά τροµοκρατών και οι τραµπούκοι που έχουν καταλάβει τα πανεπιστήµια της χώρας µας αλλά και τα δεκάδες κρούσµατα βίας που καταγράφονται καθηµερινά ανά την επικράτεια πιστεύω πως κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τα περί υπερβολής. Ωστόσο, το ζήτηµα δεν είναι ποιος είναι υπερβολικός ή όχι, αλλά πώς οι πολίτες αυτής της χώρας θα νιώσουν ξανά ασφαλείς στα σπίτια τους, στις γειτονιές τους. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο η Ν∆ δεσµεύεται. Θα είµαστε αµείλικτοι απέναντι σε κάθε µορφή βίας και ανοµίας. Κανείς δεν θα µπορεί να το παίζει επαναστάτης σε βάρος της ∆ηµοκρατίας και της ασφάλειας των πολιτών.

Την ώρα που η Ν∆ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την εφαρµογή µιας προεκλογικής στόχευσης επιδοµατικής πολιτικής, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε από το Συνέδριό σας βοήθεια ύψους 2.000 ευρώ σε νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που γεννιέται. ∆εν είναι οξύµωρο;

Η δέσµευση της Ν∆ προβλέπει βοήθεια 2.000 για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα, µε πολύ διευρυµένα εισοδηµατικά κριτήρια, και θα περιλαµβάνεται στον πρώτο προϋπολογισµό µας. Και επειδή είδαµε και κάποιους να µας ασκούν κριτική, το µέτρο που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ένα επίδοµα σαν αυτά που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενθαρρύνει τους νέους Ελληνες να κάνουν παιδιά. Αυτό όµως είναι µόνο ένα από τα µέτρα που αποβλέπουν στην ανάσχεση της υπογεννητικότητας και την αντιµετώπιση του δηµογραφικού προβλήµατος, όπως και το αφορολόγητο 1.000 για κάθε παιδί κ.ά.

Προτείνουµε ένα επίδοµα για όλους τους Ελληνες που θα ωφελήσει την πατρίδα και την ελληνική οικογένεια! Και, βέβαια, εµείς στηρίζουµε και τις πολύτεκνες οικογένειες, στις οποίες και θα επαναφέρουµε τα επιδόµατα που έκοψε η σηµερινή κυβέρνηση.

Ποια είναι η στρατηγική της Ν∆ στον δρόµο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Φοβάστε διασπάσεις και αλληλοεξοντώσεις;

Αυτό το «φύγετε» που εκφράσαµε από την πρώτη στιγµή ως αντιπολίτευση πρέπει να εκφραστεί σε κάθε κάλπη, όπου και αν αυτή στηθεί. Σε πολλούς δήµους οι δυνάµεις µας είναι ενωµένες γύρω από µία υποψηφιότητα και εκεί ασφαλώς δίνουµε όλοι µαζί τη µάχη για τη νίκη.

Σε δήµους, όµως, όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δηµαρχιακό αξίωµα, θα πρέπει να υπάρχει σεβασµός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στον β’ γύρο. Αυτό απαιτούµε από τα στελέχη µας. ∆εν είναι η ώρα να σκεφτούµε τι κάνει το κόµµα για εµάς, ή τι έκανε το κόµµα για εµάς, ή ποια πικρία µπορεί να έχουµε. Είναι η ώρα να σκεφτούµε τι θα κάνουµε εµείς για το κόµµα. Και εµείς ξέρουµε τι πρέπει να κάνουµε. Πρέπει και επιβάλλεται να δουλέψουµε όλοι µας για τη µεγάλη νίκη και την επικράτηση της Ν∆. Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες, ο στόχος µας είναι να µην πέσει καµία περιφέρεια στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και να είναι και οι 13 περιφέρειες «γαλάζιες»!

Αυτοδυναµία ή κυβέρνηση συνεργασίας;

Ποια εκδοχή υπηρετεί αποτελεσµατικότερα τα συµφέροντα του τόπου; Ανεξαρτήτως αποτελέσµατος, αυτό που υπηρετεί τα συµφέροντα της χώρας είναι άµεσα πολιτική αλλαγή και στη συνέχεια µια ευρεία κοινωνική και κοινοβουλευτική συµµαχία. Στόχος µας είναι, µε αφετηρία τα κοινά σηµεία µας µε άλλες πολιτικές δυνάµεις, να «συναντηθούµε» σε ένα κοινό µέτωπο, ώστε να κάνουµε πράξη το µεταρρυθµιστικό µας πρόγραµµα που ξεφεύγει από τη µνηµονιακή ή αντιµνηµονιακή ατζέντα. Το δικό µας πρόγραµµα έχει το βλέµµα στραµµένο στο µέλλον. Είµαστε βέβαιοι για τη νίκη, η οποία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το µέσο για να πάµε τη χώρα µπροστά.

Ποιο είναι το µήνυµα που εξέπεµψε το 12ο Συνέδριο της Ν∆;

Το 12ο Συνέδριό µας εξέπεµψε µήνυµα εκλογικής και πολιτικής ετοιµότητας, µήνυµα αισιοδοξίας, ενότητας και ελπίδας. Στο Συνέδριο δόθηκε το βήµα σε πολλά νέα πρόσωπα, καθώς και σε ανθρώπους που δεν είναι µέλη του κόµµατός µας. Ένα Συνέδριο εξωστρεφές και ανοιχτό στην κοινωνία έδωσε βήµα σε προσωπικότητες που προσθέτουν στην προσπάθεια της Ν∆. Και αυτό είναι το βαθύτερο µήνυµα. Στη Ν∆ χωράνε όλοι. Η προσπάθειά µας πρέπει να είναι οµαδική και συλλογική. Μπορούµε και πρέπει να τα καταφέρουµε. Ελλάδα, µπορούµε! Μπορούµε να κάνουµε την πατρίδα µας ξανά δυνατή και δηµιουργική και τους Ελληνες ξανά υπερήφανους

πηγή ethnos.gr

του Σπύρου Μουρελάτου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου