Τοπικές Ειδήσεις

Ο Βασ. Υψηλάντης ζήτησε την ενίσχυση των μέτρων για τη νησιωτική Ελλάδα-Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης στην τελευταία ομιλία του για τη συνταγματική αναθεώρηση στην ολομέλεια της Βουλής τόνισε την ανάγκη έντασης της προσπάθειας για να επιστρέψει και η νησιωτική Ελλάδα στην κανονικότητα. Με την επαναφορά, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, σε όλα εκείνα που απέχουν τουλάχιστον 120 ν.μ από τον Πειραιά, τη διευκόλυνση των μεταφορών, την ενίσχυση των κρίσιμων έργων υποδομής, την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας στα νησιά μας, με πλήρη συνείδηση των προοπτικών αλλά και των δυσκολιών του τόπου μας.

Η ομιλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου είναι η ακόλουθη:

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Σήμερα ολοκληρώνεται η κατ’ άρθρον εξέταση όλων των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, στη συζήτηση των οποίων είχα τη μεγάλη τιμή να πάρω μέρος ενεργά με παρεμβάσεις αλλά και με προτάσεις. Το ίδιο έπραξα και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος στις εβδομήντα και πλέον ώρες συζήτησης.

Ως εκπρόσωπος της Νησιωτικής και Παραμεθόριας Πατρίδας μας, των νησιών του Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, κατέθεσα μία πρόταση –δέσμευση που δίχως

μικροπολιτικές σκοπιμότητες ήλπιζα να υιοθετηθεί με την ευρύτατη μάλιστα

δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η πρόταση μου αφορούσε την επαναδιατύπωση της διάταξης του άρθρου 101 παρ.4

αναφορικά με τα δομικά κριτήρια του νομοθετικού σχεδιασμού και των

εκτελεστικών πρακτικών για τις πλέον ευάλωτες περιοχές της χώρας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου