Τοπικές Ειδήσεις

Αρχαιρεσίες για την εκλογή των εκπροσώπων του Δήμου Ρόδου στην γενική συνέλευση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18.30 θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για την εκλογή των εκπροσώπων του Δήμου Ρόδου στην γενική συνέλευση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου θα διενεργηθούν το αργότερο μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2019.
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση του προέδρου.
Η ΓΣ της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου αποτελείται από 125 μέλη (34 δημάρχους + 91 εκπροσώπους – δημοτικούς συμβούλους).

Ενδεικτικά, για το Δήμο Ρόδου ο αριθμός των εκπροσώπων – δημοτικών συμβούλων, λαμβανομένου υπόψη ότι ο μόνιμος πληθυσμός της Ρόδου είναι 115,490 κάτοικοι, καθορίζεται σε 34.
Η εκλογή αυτή γίνεται κατά συνδυασμούς, μη επιτρεπομένων των μεμονωμένων υποψηφιοτήτων.
Οι δηλώσεις κατάρτισης των συνδυασμών κατατίθενται μέχρι δύο ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου είναι (με βάση το πληθυσμιακό κριτήριο) 21μελές και αποτελείται από 13 δημάρχους και 8 δημοτικούς συμβούλους.
Η εκλογή του ΔΣ καθώς και η εκλογή των εκπροσώπων της ΠΕΔ στη ΓΔ της ΚΕΔΕ θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2019 (από τη Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου).
Η εκλογή γίνεται κατά συνδυασμούς και με μεμονωμένες υποψηφιότητες που υποβάλλονται στον Πρόεδρο της ΓΣ μέχρι την 15η ώρα της προηγούμενης των εκλογών ημέρας. Την ίδια ημέρα θα γίνει από τη Γενική Συνέλευση και η εκλογή του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.
Η ΓΣ της ΚΕΔΕ αποτελείται από 510 μέλη (οι δήμαρχοι όλων των Δήμων της χώρας + εκλεγμένοι εκπρόσωποι κάθε ΠΕΔ στη ΓΣ της ΚΕΔΕ).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου