Ειδήσεις

Πανελλήνιο συνέδριο για την πολιτική προστασία 24 έως 26 Οκτωβρίου στη Ρόδο

Της Πέγκυς Ντόκου

 

Στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Η χρήση των νέων τεχνολογιών στην πρόληψη και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών – Ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας», στις 24-26 Οκτωβρίου 2014 -στο ξενοδοχείο «Σεμίραμις».
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Ηλίας Αργύρης, προϊστάμενος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας και διευθυντής της Γραμματείας του Συνεδρίου:
«Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν πάνω από σαράντα πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και πόστερ από τους χώρους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, των ερευνητικών κέντρων, των κρατικών φορέων που άπτονται της πολιτικής προστασίας των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και εταιρειών. Εισηγήσεις από όλο το φάσμα των κινδύνων που δύνανται να προκαλέσουν φυσικές καταστροφές και σε όλα τα στάδια της πρόληψης, της ετοιμότητας, της αντιμετώπισης και της αποκατάστασης.
Στο συνέδριο συμμετέχουν με ομιλίες μεταξύ άλλων μηχανικοί, σεισμολόγοι, γεωλόγοι, μετεωρολόγοι, δασολόγοι, γεωγράφοι, ειδικοί σε θέματα πολιτικής προστασίας, εκπρόσωποι γραφείων, τμημάτων και διευθύνσεων πολιτικής προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι εταιρειών από όλη τη χώρα».
Την ημέρα της έναρξης των εργασιών θα πραγματοποιηθεί και παρουσίαση του βιβλίου του σεισμολόγου κ. Γεράσιμου Παπαδόπουλου με τίτλο «Σεισμοί και τσουνάμι στη Ρόδο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».
Ο κ. Αργύρης είπε ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ένα τέτοιο μεγάλο συνέδριο διοργανώνεται στο νησί μας, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη από όλη την Ελλάδα και από πλευράς ακαδημαϊκών και από πλευράς προσέλευσης από ανθρώπους που έχουν σχέση με την πολιτική προστασία.

Την Επιστημονική Επιτροπή απαρτίζουν οι:
Κ. Καλαμποκίδης, Καθηγ. – Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ε. Λέκκας, Καθηγ. – ΕΚΠΑ
Γ. Παπαδόπουλος, Διευθ. Ερευνών – ΕΑΑ
Ι. Παρασχάκης, Καθηγ. – ΤΑΤΜ ΑΠΘ
Π. Παρτσινέβελος, Επικ. Καθηγ. – Πολυτεχνείου Κρήτης
Χ. Πικριδάς, Αναπλ. Καθηγ. – ΤΑΤΜ ΑΠΘ
Σε ερώτηση κατά πόσο η Ρόδος είναι έτοιμη και θωρακισμένη απέναντι σε ενδεχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο κ. Αργύρης εμφανίσθηκε κατηγορηματικός:
«Βρισκόμαστε σε φάση προετοιμασίας, και παρά το γεγονός ότι τα καιρικά φαινόμενα έχουν αυξηθεί, οι νέες τεχνολογίες μπορούν να προβλέψουν μερικά από αυτά τα φαινόμενα. Οι μηχανισμοί και οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου είναι πάντα σε ετοιμότητα με ομάδες επιφυλακής σε συντονισμό. Η υπηρεσία καθαριότητας, η ΔΕΑΥΡ και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου