Τοπικές Ειδήσεις

«Στόχος μας, να αλλάξει όψη η Ρόδος, τώρα»!

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές μου φίλες, λόγω του επαγγέλματός μου και της συχνής επαφής που έχω με τους συμπολίτες μου, συζητώντας καθημερινά για απλά μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, αποφάσισα να ξεκινήσω τον αγώνα μου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη «ΕΝΑ Ενωμένοι Αλλάζουμε MAZI» για τη Ρόδο. Στόχος ολόκληρης της ομάδας είναι η Ρόδος μας να αλλάξει όψη ΤΩΡΑ!
«Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις», κατά τον αρχαίο λόγιο. Είχαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι ανεπτυγμένο βαθμό ζωοφιλίας ή μήπως οι λέξεις ζωόφιλος και ζωοφιλία είναι σχετικά καινούριοι όροι, που δείχνουν στροφή της κοινωνίας προς τα ζώα που πριν δεν υπήρχε;
Οι περισσότεροι άνθρωποι ίσως ρίξουν λίγο από το φαγητό που θα περισσέψει στο πιάτο τους στο χαριτωμένο γατάκι μιας ταβέρνας, αλλά δεν θα δουν –ή θα κάνουν ότι δεν είδαν– το τυφλό ζώο, το άρρωστο, το παράλυτο, το τρίποδο, το εγκαταλελειμμένο, αυτό που ψυχορραγεί στη μέση του δρόμου χτυπημένο από αυτοκίνητο ή έχοντας φάει φόλα.
«Τι είναι για σένα φιλοζωία;», ρωτώ την Ειρήνη.
«Να περπατάς στο δρόμο, να βλέπεις ένα αδέσποτο πεινασμένο, κοκαλιάρικο, εξουθενωμένο, που στέκεται με δυσκολία στα πόδια του, να το παίρνεις αγκαλιά, να το κάνεις να νιώσει ασφάλεια στα χέρια σου, να το ταΐζεις, να το πηγαίνεις στον κτηνίατρο και να το βοηθάς με όλους τους τρόπους που μπορείς – ακριβώς όπως θα έκανες και για έναν άνθρωπο που θα ζητούσε τη βοήθειά σου.
Και να θυμάσαι κάτι πολύ σημαντικό: ότι τα ζώα δεν μπορούν να μιλήσουν…».
Στο ίδιο ερώτημα απάντησε και ο Γιώργος: «Φιλοζωία είναι να γίνομαι η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, να προσφέρω στα ζώα μια ζωή με αξιοπρέπεια και να διεκδικώ για αυτά ένα καλύτερο αύριο – ειδικά για όσα έχουν την ατυχία να ζουν στο δρόμο. Φιλοζωία είναι να σέβομαι όλα τα πλάσματα και να αναγνωρίζω ότι έχουν δικαιώματα και ανάγκες…».
Φιλόζωος σημαίνει και φιλάνθρωπος και εμείς λοιπόν έχουμε αποφασίσει κάτι δύσκολο – και πρακτικά, και ψυχολογικά: ότι δεν θα στρέφουμε το βλέμμα μας αλλού», γιατί θέλουμε ένα νησί φιλικό στα ζώα!
Η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και η ενίσχυση όσων έχουν δεσποζόμενα κατοικίδια θα βρεθεί από πάρεργο, στην πρώτη γραμμή της δημοτικής μας πολιτικής.
1) Δημιουργία πάρκων εκτόνωσης σκύλων.
2) Συστηματική προώθηση πολιτικών στειρώσεων, φροντίδας της υγιεινής και της σίτισης των αδέσποτων.
3) Ενθάρρυνση της πολιτικής υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.
4) Αναζήτηση χώρου για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.
Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων δεν θα είναι θέμα μόνο της κοινωνίας των πολιτών. Δεν είναι θέμα φιλοζωίας, είναι θέμα πολιτισμού.
Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά… Όλοι μαζί μπορούμε!!!
Μόνο ενωμένοι αλλάζουμε!
#ΕΝΑ μαζί για τη Ρόδο μας! #ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ!
Με εκτίμηση,
Μοράρης
Κ. Εμμανουήλ
MSc, αθλητικός
διαιτολόγος
– διατροφολόγος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου