Ρεπορτάζ

Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 53 συμβασιούχων της ΔΕΥΑ Ρόδου

Με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Ρόδου εξουσιοδοτήθηκαν οι νομικοί σύμβουλοι της επιχείρησης, όπως παραστούν κατά τη συζήτηση της αιτήσεως χορήγησης προσωρινών διαταγών σήμερα, ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου και να συνομολογήσουν στη χορήγησή της για την διατήρηση 53 συμβασιούχων στην εργασία τους.
Το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης εξουσιοδοτεί συγκεκριμένα τους νομικούς συμβούλους να συνομολογήσουν το περιεχόμενο των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, που ασκήθηκαν ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου ήτοι:
α)την από 01.09.2022 και με αριθμό κατάθεσης 251/19.09.2022 αίτηση, που αφορά δώδεκα εργαζόμενους,
β) την από 01.09.2022 και με αριθμό κατάθεσης 252/19.09.2022 αίτηση, που αφορά δύο εργαζόμενους,
γ) την από 01.09.2022 και με αριθμό κατάθεσης 253/19.09.2022 αίτηση, που αφορά είκοσι πέντε εργαζόμενους, και
δ) την από 01.09.2022 και με αριθμό κατάθεσης 254/19.09.2022 αίτηση, που αφορά δεκατέσσερις εργαζόμενους και να δηλώσουν ότι οι αιτούντες τα ασφαλιστικά μέτρα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΔΕΥΑΡ και είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της, υποβάλλοντας για το σκοπό αυτό σχετικά σημειώματα.
Θυμίζουμε ότι με τρεις αποφάσεις το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την διαδικασία των εργατικών διαφορών απέρριψε ισάριθμες αγωγές που άσκησαν 14 συμβασιούχοι της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού και 40 της πρώην ΔΕΥΑ Αρχαγγέλου, που παραμένουν στην εργασία τους δυνάμει προσωρινών διαταγών.
Οι υπάλληλοι εξέθεσαν ότι καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της εργασιακής τους σχέσης, παρείχαν διαρκώς και αδιαλείπτως την εργασία τους, σταθερά πέντε ημέρες την εβδομάδα, με πλήρες ωράριο, πάντοτε ακολουθώντας τις οδηγίες και τις υποδείξεις των εκάστοτε προϊσταμένων τους, ως προς τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο παροχής εργασίας, για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών τους, τα έτη 2004 έως και 2005.
Συνεπεία της φύσης της εργασίας τους, μετά την συμπλήρωση διετίας πλήρους και διαρκούς παροχής των εργασιών τους, η σύμβασή τους μετετράπη από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Τονίζουν ότι η ΔΕΥΑ Ρόδου παρασυρόμενη από την εσφαλμένη πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προέβη στην άμεση λύση της εργασιακής τους σχέσης.
Θυμίζουμε ότι το VII Tμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε την αίτησή της ΔΕΥΑ Ρόδου για την ανάκληση της υπ’ αριθμ. 177/2019 Πράξης του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο VII Τμήμα, με την οποία δεν θεωρήθηκαν 5 χρηματικά εντάλματα πληρωμής προς εργαζόμενους, με το αιτιολογικό ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 13 του ν. 4483/2017 όπως αντικαταστάθηκε από τότε που ίσχυσε από το άρθρο 108 του ν. 4583/2018.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε τις αγωγές μη νόμιμες και τις απέρριψε.
Οι υπάλληλοι εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους κ.κ. Δήμο Μουτάφη και Παναγιώτη Δημητρόπουλο και η ΔΕΥΑ Ρόδου από τους δικηγόρους κ.κ. Ακη Δημητριάδη και Καλλιρόη Νικολιδάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου