Τοπικές Ειδήσεις

Ερώτηση Βασ. Υψηλάντη προς τον Υπ. Υγείας για την άμεση ανάγκης πρόσληψης επικουρικού προσωπικού στο ΓΝΡ

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη θέτει το θέμα της επείγουσας και άμεσης ανάγκης πρόσληψης επικουρικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις, μετά την απομάκρυνση ανεμβολίαστων εργαζόμενων, καθώς επίσης και υιοθέτησης του αιτήματος του Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων «ΘΑΛΕΙΑ» σχετικά με την ανάγκη πρόσληψης ειδικευμένου ιατρού ρευματολόγου στο Γ. Νοσοκομείο Ρόδου.

Συγκεκριμένα η ερώτηση εστιάζει στην από 23.09.2021 επιστολή του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου με την οποία εκφράζεται η αναγκαιότητα πρόσληψης στο Νοσοκομείο της Ρόδου των ακολούθων ειδικοτήτων, λόγω της απομάκρυνσης μη εμβολιασθέντων υπαλλήλων και συγκεκριμένα: 1 υπαλλήλου κλάδου ΤΕ οικονομικού / λογιστικού, 6 ΥΕ τραυματιοφορέων, 1ΤΕ ιατρικών εργαστηρίων, 1ΔΕ κλάδου χειριστών – εμφανιστών και τέλος 6 τραπεζοκόμων αλλά και σε σχετικό αίτημα για πρόσληψη ρευματολόγου ιατρού στο Νοσοκομείο Ρόδου από τον Σύλλογο «ΘΑΛΕΙΑ».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου 2021

Προς τον αξιότιμο Υπουργό Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΘΕΜΑ: « Άμεση κάλυψη κενών θέσεων απομακρυσθέντων ανεμβολίαστων από το Γ.Ν. Ρόδου και υιοθέτηση της πρότασης του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας & Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», περί θεσμοθετήσεως οργανικής θέσης Ιατρού Ρευματολόγου στον Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου».

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Με την από 23.09.2021 επιστολή του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, αιτείται προς το Υπουργείο σας, για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, την άμεση κάλυψη των ακολούθων θέσεων που προέκυψαν λόγω της απομάκρυνσης μη εμβολιασθέντων υπαλλήλων και συγκεκριμένα τις παρακάτω ειδικότητες:

1 υπαλλήλου κλάδου ΤΕ οικονομικού / λογιστικού,

6 ΥΕ τραυματιοφορέων,

1ΤΕ ιατρικών εργαστηρίων,

1 ΔΕ κλάδου χειριστών – εμφανιστών, και τέλος

6 τραπεζοκόμων.

 

Εξάλλου με την από 26 Μαΐου 2021 επιστολή της Προϊσταμένης της Γενικής Δ/νσης Υπηρεσιών Υγείας, Δ/νσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Νοσηλευτικών Μονάδων και Εποπτευομένων Φορέων, Τμήμα Α, του Υπουργείου σας προωθείται, προς την 2η ΥΠΕ, πρόταση του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας & Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», προκειμένου να εξετάσετε τη θεσμοθέτηση οργανικής θέσης ιατρού ρευματολόγου στον οργανισμό του Γ.Ν. Ρόδου « ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» και να γίνει και σχετική πρόσληψη.

 

Με δεδομένα, το επείγον του πρώτου αιτήματος της ερωτήσεως καθώς επίσης και της παρέλευσης αρκούντος χρόνου, δίχως να δίδεται η οποιαδήποτε απάντηση στο θέμα του ρευματολόγου – ιατρού, με αποτέλεσμα να στερούνται ιατρικής φροντίδας μεγάλος αριθμός νοσούντων με αυτοάνοσα νοσήματα στα Δωδεκάνησα , στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δωδεκανήσου,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αξιότιμος κ. Υπουργός Υγείας,

 

1. Εάν προτίθεται να προβεί άμεσα στην πρόσληψη του επικουρικού αυτού προσωπικού, για το πρώτο ζήτημα της δημιουργηθείσας έκτακτης κατάστασης και

2. Εάν προτίθεται να προωθήσει και να υλοποιήσει το αίτημα του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας & Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», περί θεσμοθετήσεως οργανικής θέσης Ιατρού Ρευματολόγου, στον Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου» για την κάλυψη ιατρικής φροντίδας των νοσούντων στα Δωδεκάνησα.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Βασίλειος – Νικόλαος Α. Υψηλάντης

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου