Τοπικές Ειδήσεις

Επόμενοι σταθμοί για τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες είναι το Αγαθονήσι και η Πάτμος

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) θα βρεθούν το προσεχές διάστημα στα Δωδεκάνησα με πρώτο σταθμό το ηρωικό Αγαθονήσι την 1 Οκτωβρίου 2020 και έπειτα θα πλεύσουν για την Πάτμο, όπου και θα προσφέρουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες υγείας από τις 3 έως 6 Οκτωβρίου 2020 στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για 3η φορά από το 2014.

Η άρτια καταρτισμένη επιστημονική ομάδα σε συνδυασμό με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουν οι ΚΙΜ έχει ως στόχο τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης δωρεάν σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ιατρικής μέριμνας και υποστήριξης σε κατοίκους όλων των ηλικιών, παραμεθόριων νησιών και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο την επιστήμη της ιατρικής στην υπηρεσία της φιλανθρωπίας

.
Οι ιατρικές ειδικότητες – εθελοντές ιατροί αρωγοί του προγράμματος – που πλαισιώνουν την ομάδα είναι Ακτινολόγος, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Καρδιολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπαιδικός, Οφθαλμίατρος, Γενικός Χειρουργός, Παιδίατρος, Νευρολόγος, Γυναικολόγος, Ωτορινολαρυγγολόγος και Διατροφολόγος. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε περιοχή δράσης μελετάται χωριστά, οπότε ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, στελεχώνεται και η ομάδα.

Οι ιατρικές παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν πλήθος κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων, όπως τρισδιάστατη ψηφιακή μαστογραφία, τεστ Παπ και ενδοκολπικός υπέρηχος, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ακτινολογικός έλεγχος, υπέρηχος καρδιάς, εξετάσεις αίματος, τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου καθώς και εκπαίδευση στην ορθή χρήση χορήγησης ινσουλίνης με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της υγείας.

Επιπλέον, θα πραγαμτοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες που θα εστιάζουν σε θέματα διατροφής, συμβουλευτικά σεμινάρια με θέματα ανάπτυξης παιδιού και εφήβου καθώς και μαθήματα Α΄ Βοηθειών.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού προτείνεται ο προγραμματισμός των ραντεβού στο 2102447694 (13.00 – 16.00 καθημερινές).

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, εβδομήντα εφτά (77) δωρεάν αποστολές, σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου