Ειδήσεις

Χ. Θεοχάρης: ‘Δεν έχουμε τουρίστες στα νοσοκομεία μας, ούτε έξαρση από τον τουρισμό’

Ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας, μέσω διαδικτύου, στο διεθνές συνέδριο “Olympia Forum Ι”, που οργανώνουν στην Αρχαία Ολυμπία, η εφημερίδα “Πατρίς” και το οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ανέφερε ότι “Το ‘στοίχημά’ μας στην αρχή της σεζόν, ήταν το ‘στοίχημα’ της ποιότητας, δηλαδή να μπορέσουμε να ανοίξουμε κατ‘αρχάς, και ανοίγοντας να υποδεχθούμε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους και κυρίως να γυρίσουν στα σπίτια τους υγιείς και ασφαλείς. Αυτό έχει συμβεί. Δεν έχουμε τουρίστες στα νοσοκομεία μας και δεν έχουμε, απ‘όλα τα τεστ που έχουμε, κάνει καμία είδους έξαρση, η οποία να οφείλεται στον τουρισμό. Και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται διεθνώς. Μάλιστα, μόλις γύρισα από το εκτελεστικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Πργανισμού Τουρισμού, στο οποίο αναγνώρισαν την ικανότητα της χώρας μας να ανοίξει με ισορροπία, χωρίς να αυξηθούν πολύ τα κρούσματα. Παράλληλα, σε κατ‘ιδίαν συζητήσεις που είχα με πολλούς ομολόγους μου, αυτοί μου ζήτησαν την τεχνογνωσία μας, τον τρόπο που ανοίξαμε, καθώς και βοήθεια στο να μπορέσουν να το κάνουν με παρόμοιο ή και καλύτερο τρόπο”.

Απαντώντας σε ερώτημα στη διάρκεια του διαλόγου που ακολούθησε, γιατί κάποιες χώρες έβαζαν σε ‘κόκκινη’ λίστα την Ελλάδα και σε καραντίνα τους τουρίστες που επέστρεφαν από νησιά, ο κ. Θεοχάρης είπε: “Οι συζητήσεις με κάθε χώρα είναι καθημερινές. Προφανώς, κάθε χώρα βάζει τα δικά της κριτήρια. Γι’αυτό εξάλλου, ζήτησα και από το ‘βήμα’ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού να υπάρξει επιτέλους μια συνεννόηση και μια ομογενοποίηση των κανόνων”.

“Αυτήν την στιγμή”, είπε ο υπουργός Τουρισμού, “έχουμε άλλους κανόνες για κάθε χώρα ακόμα και σε ευρωπαϊκό σε επίπεδο. Καλώς ή κακώς οι υγειονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν δυσμενείς, δηλαδή κάθε χώρα είδε αύξηση κρουσμάτων. Σε κάθε περίπτωση, μέσα στο πλαίσιο της διαχείρισης της αύξησης των κρουσμάτων, κάθε χώρα έπαιρνε μέτρα εσωτερικής και εξωτερικής αυστηριοποίησης των διαδικασιών της”. Όσον αφορά την Ελλάδα, “έχουμε δώσει πάρα πολλά στοιχεία και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να συνεργαζόμαστε με πνεύμα διαφάνειας και αίσθημα ευθύνης, γιατί δε θέλουμε να κρύψουμε τίποτα. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει του λόγου το αληθές, είναι ότι η συζήτηση για το αν θα έπρεπε η Μεγάλη Βρετανία να μας κλείσει πήρε ενάμισι μήνα και παράλληλα ήμασταν από τις τελευταίες χώρες που μπήκαν σε αυτήν τη λίστα, βάζοντας γεωγραφικά κριτήρια και χωρίς να αποκλείει όλη τη χώρα, όπως έκανε σε άλλες περιπτώσεις. Οι περισσότερες χώρες, μας έχουν στις πιο καλές συνθήκες”.

Αναφερόμενος στην περιφερειακή ανάπτυξη του τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης είπε: “Είναι η πιο ουσιαστική, διότι είναι μια βιομηχανία με ποικιλομορφία, με πολλά είδη τουρισμού, με πολλές διαφορετικές εμπειρίες και με πολύ διαφορετική ανάπτυξη. Επηρεάζεται πάρα πολύ από το περιβάλλον, από τις δεξιότητες των ανθρώπων της κάθε περιοχής, καθώς και από άλλα στοιχεία, όπως την πρωτογενή παραγωγή που μπορεί να διαθέτει. Συνεπώς η περιφερειακή διάσταση είναι η πιο ουσιαστική διάσταση σε σχέση με τις υπόλοιπες βιομηχανίες”.

Πηγή: traveldailynews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου