Τοπικές Ειδήσεις

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων στηρίζει την απεργία της 24/9

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου, μετά και από απόφαση της Διοίκησής του στηρίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στις 24 Σεπτέμβρη 2019, ενάντια στο νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις.

Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο συμπεριλαμβάνει μέτρα για το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων. Δίνεται με το νόμο το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να μην εφαρμόζουν τις όποιες κλαδικές συμβάσεις υπογράφουν. Δίνονται νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν πιο φθηνούς εργάτες, με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Η δήθεν αύξηση της υπερωριακής απασχόλησης στους μερικώς απασχολούμενους είναι το κόλπο για το χτύπημα του σταθερού ωραρίου, της μείωσης συνολικά του κατώτερου και μέσου μισθού. Η “συνυπευθυνότητα” του εργαζόμενου για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 24/09/19,

ΣΤΙΣ 10.00 πμ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΡΟΔΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου