Ειδήσεις

Ελληνική πρωτοβουλία για διάσκεψη κορυφής στην Αθήνα για την κλιματική αλλαγή

Ο πρωθυπουργός στη σημερινή ομιλία του θα αναδείξει επίσης τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας –με την υποστήριξη της UNESCO και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας– για την αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Πρωτοβουλίες για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της διάβρωσης των μνημείων, πρόκειται να αναλάβει η Ελλάδα, στο διεθνή καταμερισμό εργασίας για την κλιματική αλλαγή. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Ειδική Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, την οποία συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, θα προαναγγείλει τη διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης κορυφής στην Αθήνα για το θέμα αυτό σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων εντός του 2020.

Ο πρωθυπουργός στη σημερινή ομιλία του  θα αναδείξει επίσης τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας –με την υποστήριξη της UNESCO και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας– για την αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Ακόμα θα αναφερθεί στις ενέργειες της Ελλάδας για την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και την έμφαση σε ένα μοντέλο πράσινης οικονομίας.

Ο  πρωθυπουργός, την πρώτη ημέρα παραμονής του στη Νέα Υόρκη, θα συναντηθεί κατά σειρά, με τον CEO της JP Morgan Chase και με τους ηγέτες της Κολομβίας Ιβαν Ντουκες Μαρκέζ, της Αλβανίας Εντι Ράμα, του Κοσσόβου Χασιμ Θάτσι,, της Παλαιστίνης Μαχμουτ Αμπας και της Σερβίας Αλεξανταρ Βουσιτς, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη στην Washington Post.

. Πηγή tanea.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου