Τοπικές Ειδήσεις

Προσωρινή διαταγή προστασίας ξενοδόχου του Φαληρακίου

Με προσωρινή διαταγή, που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, έγινε δεκτό το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που υπέβαλε ξενοδόχος του Φαληρακίου με τον νέο πτωχευτικό κώδικα.
Το δικαστήριο με την απόφασή του, απαγορεύει την λήψη πάσης φύσεως ατομικών διωκτικών μέτρων, καθώς και την μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης του αιτούντος, ενώ ορίζει δικάσιμο για την συζήτηση της αιτήσεώς του την 12η Οκτωβρίου 2021.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο αιτών βρίσκεται αντιμέτωπος με άμεσο κίνδυνο απώλειας ταμειακής ρευστότητας και επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας του, χωρίς, ωστόσο, να έχει περιέλθει σε στάδιο παύσης πληρωμών.
Βρίσκεται, όπως αναφέρει, ήδη σε διαπραγματεύσεις με τον βασικό πιστωτή του, τουριστικό πράκτορα της Ελβετίας, με απώτερο στόχο την επίτευξη συμφωνίας εξυγίανσης, στο πλαίσιο της προπτωχευτικής διαδικασίας της εξυγίανσης των άρθρων 31 επ. του νέου Πτωχευτικού Κώδικα (Ν. 4738/2020), ως ισχύει.
Επίσης, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με άλλους πιστωτές του, για την επίτευξη του ίδιου σκοπού, ήτοι της συμφωνίας εξυγίανσης.
Η ευδοκίμηση των διαπραγματεύσεων αυτών, όπως διατείνεται, πιθανολογείται σφόδρα, ενώ έχει ήδη εξασφαλιστεί η απαιτούμενη έγγραφη συναίνεση του ως άνω βασικού πιστωτή του, που εκπροσωπεί ποσοστό άνω του 20% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του, και δη ποσοστό 22,79%.
Παράλληλα, αντιμετωπίζει άμεσα, πολλαπλό κίνδυνο επίσπευσης αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας του, γεγονός που εάν επέλθει, αφενός θα ματαιώσει τις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις για την επίτευξη της συμφωνίας εξυγίανσης, αφανίζοντας το ενδιαφέρον του βασικού πιστωτή του και αφετέρου, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πτώχευσή του, με άμεση συνέπεια την απώλεια σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας, αλλά και την πρόκληση σημαντικότατης βλάβης στα συμφέροντα όλων ανεξαιρέτως των πιστωτών του.
Οπως ισχυρίζεται είναι πολύ πιθανό, οι μη συναινούντες πιστωτές να επιλέξουν ως μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης, την κατάσχεση εις χείρας τρίτων των χρηματικών ποσών, που αποτελούν τα έσοδα του ξενοδοχείου, ή ακόμα και την κατάσχεση των κινητών περιουσιακών του στοιχείων, ήτοι του εξοπλισμού του.
Επισημαίνει πως απασχολεί σήμερα, 12 υπαλλήλους, ενώ πρόκειται να προσλάβει και 11 εποχικούς.
Το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, και κυρίως η πανδημία του COVID-19, ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό στην αγορά εν γένει, δίχως να αφήσουν ανεπηρέαστο τον κλάδο των ξενοδοχειακών εκμεταλλεύσεων.
Η «χαριστικη βολή», όπως τονίζει, προς τον ξενοδοχειακό κλάδο δόθηκε με το ξέσπασμα της πανδημίας και την πλήρη ανατροπή του οποιουδήποτε οικονομικού και λειτουργικού σχεδιασμού για την τουριστική περίοδο 2020 και έπειτα, με την προσωρινή υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας των εποχικών ξενοδοχειακών μονάδων.
Το σύνολο των οφειλών της ατομικής του επιχείρησης προς το σύνολο των πιστωτών της ανέρχεται σε 941.443,94 €.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Κοντογεωργίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου