Τοπικές Ειδήσεις

Τον Οκτώβριο οι εσωκομματικές εκλογές στην Νέα Δημοκρατία – Πολλοί μνηστήρες τοπικά!

«Ραντεβού» τον Οκτώβριο –εκτός απροόπτου- έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στους πρόεδρους των ΔΕΕΠ (Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας) κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων, θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο. Προς το παρόν, δεν έχει εκδοθεί, βέβαια, καμία εγκύκλιος καθώς είναι πολύ νωρίς, αλλά ο κ. Μητσοτάκης, άναψε το ‘πράσινο φως’ για τις διαδικασίες.
Θυμίζουμε πως οι προηγούμενες εκλογές είχαν διεξαχθεί στις 13 Μαΐου 2018, οπότε έχει ήδη λήξει η θητεία των κομματικών οργάνων.

ΜΙΑ ΔΗΜΤΟ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ
Τελικά, στο νησί της Ρόδου θα δημιουργηθεί μία ΔΗΜΤΟ (τοπική οργάνωση) όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατική» σε δημοσίευμά της από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Αυτό σημαίνει ότι οι υφιστάμενες τέσσερις ΔΗΜΤΟ που υπάρχουν στο νησί, θα συμπτυχθούν σε μία η οποία θα έχει ενισχυμένο ρόλο. Βεβαίως, αυτό θα πυροδοτήσει μια σειρά εξελίξεων, από την στιγμή που θα υπάρχει ένα όργανο και θα πρέπει να επανεξεταστεί με ποιον τρόπο θα λειτουργήσει το κόμμα σε δημοτικές ενότητες, χωριά κ.λπ.
Η εκλογή της μίας ΔΗΜΤΟ θα εξαρτηθεί από τον αριθμό μελών που θα υπάρχουν ενώ όσοι είναι ήδη μέλη των σημερινών ΔΗΜΤΟ θα μπορούν να συμμετέχουν μόνον ως μέλη.

ΠΟΛΛΟΙ «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ»
ΓΙΑ ΔΕΕΠ ΚΑΙ ΔΗΜΤΟ
Αν και για την προεδρία της ΔΕΕΠ έχουν εκδηλώσει δημόσια ενδιαφέρον ο κ. Μηνάς Νικολάου (διατελέσας πρόεδρος ΝΟΔΕ) και η κα Έφη Χαραλαμποπούλου (νυν πρόεδρος ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου) δεν αποκλείονται και άλλες υποψηφιότητες αφού στη Ν.Δ. υπάρχουν πάντα αστάθμητοι παράγοντες και… εκπλήξεις.
Την ίδια ώρα, μετά την ‘είδηση’ που κυκλοφόρησε ότι θα μείνει μόνον μία ΔΗΜΤΟ για όλο το νησί της Ρόδου, άρχισαν τα… όργανα. Πληροφορίες της «δ», ανέφεραν χτες ότι φημολογείται εντόνως, πως ενδιαφέρονται για την προεδρία διατελέσαντες πρόεδροι της παλαιάς Τοπικής Οργάνωσης Ρόδου (η οποία ήταν η πιο ισχυρή και πολυπληθής, σε άλλα χρόνια) ενώ γίνεται λόγος και για κάποια ονόματα που είναι στελέχη στις νυν ΔΗΜΤΟ.
Σε κάθε περίπτωση, εκ του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, αποκλείονται (δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι ή να κατέχουν αξίωμα σε κομματικά όργανα λόγω ασυμβιβάστου):
α. τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.
β. τα μονοπρόσωπα όργανα των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού καθώς και μέλη του κόμματος που κατέχουν θέσεις ή αξιώματα με εκτελεστικές αρμοδιότητες σε αυτοδιοικητικούς φορείς α’ και β’ βαθμού όπως Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων
γ. οι ενεργεία αιρετοί/ές εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ
δ. οι αποσπασμένοι/ες μετακλητοί/ές υπάλληλοι πολλιτικών γραφείων
ε. οι υπάλληλοι καθώς και οι αποσπασμένοι/ες υπάλληλοι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος
στ. οι Γραμματείς, οι Αναπληρωτές/τριες Γραμματείς ή άλλα στελέχη του κόμματος που έχουν οριστεί στα καθήκοντά τους με απόφαση του/της Προέδρου του κόμματος.
Συνεπώς, η εξίσωση θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα με δεδομένο ότι τόσο η ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου όσο και η νέα ενιαία ΔΗΜΤΟ θα πρέπει να προωθήσουν το κυβερνητικό έργο και φυσικά, εάν και εφόσον υπάρξει ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, θα κληθούν να διαδραματίσουν πολύ σοβαρό ρόλο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου