Τοπικές Ειδήσεις

Δυσκολεύτηκαν οι υποψήφιοι με τα θέματα της Φυσικής – Eυκολότερα τα θέματα των Λατινικών

Συνεχίστηκαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις χθες για τους υποψήφιους των ΓΕΛ. Όσοι ανήκουν στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας εξετάστηκαν στο μάθημα της Φυσικής. Παράλληλα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που δίνουν με το παλαιό σύστημα εξετάστηκαν στο μάθημα των Λατινικών (ελάχιστοι στη Ρόδο).
Στους «δυνατούς λύτες» απευθύνονταν τα θέματα της φυσικής. Σύμφωνα με τους μαθητές, ήταν απαιτητικά και απευθύνονταν σε όσους είχαν κάνει την κατάλληλη προετοιμασία. Αντίθετα, τα θέματα στο μάθημα των λατινικών χαρακτηρίζονται εύκολα και βατά με τους καλά προετοιμασμένους μαθητές να μπορούν να προσεγγίσουν με άνεση το άριστα.
«Τα σημερινά θέματα στο μάθημα της Φυσικής με το νέο σύστημα χαρακτηρίζονται ως απαιτητικά και πολλά σε έκταση. Κάλυπταν σχεδόν όλο το εύρος της ύλης και ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια. Απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές, με αρκετά “πονηρά” σημεία, και απαιτούσαν εξοικείωση με την ύλη προηγούμενων τάξεων. Οι μέτρια προετοιμασμένοι μαθητές θα δυσκολευτούν να συγκεντρώσουν τις βαθμολογίες που ήλπιζαν», δήλωσε ο κ. Κώστας Φειζίδης (φροντιστήρια Ορόσημο).
Τι είπαν οι μαθητές για τα θέματα της φυσικής:

Σεβαστή Χατζηγιάννη
Η φυσική είναι ένα από τα μαθήματα στα οποία δίνω βαρύτητα και προετοιμάστηκα καλά. Με την πρώτη ματιά τα θέματα μού φάνηκαν δύσκολα. Εάν όμως διατηρούσες την ψυχραιμία σου, διάβαζες την εκφώνηση των θεμάτων με την ησυχία σου, χωρίς να σε αγχώνουν τα σχήματα τα οποία ήταν όντως πάρα πολλά, θα διαπίστωνες ότι ο βαθμός δυσκολίας ήταν μέτριος. Προσωπικά δεν δυσκολεύτηκα πολύ.

Παναγιώτα Σταυρουλάκη
Τα θέματα της φυσικής μού φάνηκαν βατά και αναμενόμενα. Ο ηλεκτρομαγνητισμός ήταν καινούριο κεφάλαιο και υπολογίζαμε ότι θα πέσει, όπως και έγινε… Πιστεύω ότι όποιος προετοιμάστηκε καλά, θα μπορούσε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σοφία Ρούντη
Στην αρχή μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκα με τα θέματα και ειδικά με το σχήμα. Γενικότερα όμως θεωρώ ότι ήταν βατά τα θέματα, τουλάχιστον για τους μαθητές οι οποίοι διάβασαν αρκετά.
Δημήτρης Δαμουλάκης
Αρχικά θεωρώ ότι τα θέματα ήταν πολλά και δύσκολα για ένα μαθητή οποίος δεν προετοιμάστηκε αρκετά. Ακόμη και ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής ενδεχομένως να μην έγραψε καλά. Ήταν… εξειδικευμένα τα θέματα και σίγουρα θα έπρεπε κανείς να έχει κάνει φροντιστηριακά μαθήματα. Δεν αρκούσε μόνο το μάθημα στο σχολείο για το επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων. Δεν θα έλεγα ότι μου ήταν οικεία, διέφεραν από αυτά που έχουμε διδαχθεί, ως προς τον τρόπο που τα έχουμε διδαχθεί…
Κωνσταντίνος Πεσιρίδης
Τα θέματα ήταν απαιτητικά… Το θέμα Α ήταν σχετικά εύκολο, ενώ το Β3 ήταν για τους πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές. Επίσης δεν περιμέναμε ότι θα πέσει στο τρίτο θέμα ο ηλεκτρομαγνητισμός και μάλιστα ένα τόσο δύσκολο θέμα. Εν ολίγοις ήταν θέματα για τους πολύ καλά διαβασμένους μαθητές.
Δημήτριος Παγώνης
Ήταν αρκετά δύσκολα τα θέματα και το τρίωρο που είχαμε στη διάθεσή μας, οριακό. Το Α’ θέμα ήταν σχετικά εύκολο και από το Β και έπειτα δυσκόλευαν. Το Δ’ απαιτούσε γνώσεις και από προηγούμενες χρονιές. Σίγουρα έπρεπε να είχε διαβάσει κάνεις πάρα πολύ καλά για ένα καλό αποτέλεσμα.
Μαρία Κιότου
Τα θέματα της φυσικής ήταν απαιτητικά, αλλά βατά. Ήταν θέματα που είχαμε ξαναδεί, αλλά απαιτούσαν καλή προετοιμασία.
Άρης Ζαφειρόπουλος
-Παρασσός
Περίμενα πιο εύκολα θέματα, η αλήθεια είναι. Αν και τελικά δεν μπορώ να πω ότι ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά. Ο χρόνος ήταν αρκετά πιεστικός…

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου