Ειδήσεις

«Χορός» ενστάσεων για τις δημοτικές εκλογές

To αργότερο μέχρι την 15η Ιουλίου 2014 θα συνέλθει σε συνεδρίαση το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου για να εξετάσει τις κατατεθείσες μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, οπότε και εξέπνευσε η προβλεπόμενη προθεσμία, ενστάσεις κατά του κύρους της αποφάσεως ανακήρυξης των επιτυχόντων και των επιλαχόντων συνδυασμών στο Δήμο Ρόδου.

Μετά το αίτημα για επανάληψη των εκλογών και ακύρωση του συνδυασμού «Ροδιακή Δημιουργία» με επικεφαλής τον κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, από 6 μέλη της παράταξης «Ροδίων Οραμα», με επικεφαλής τον κ. Στράτο Καρίκη, πέντε λεπτά πριν την εκπνοή της προθεσμίας, 8 μέλη της πρώτης παράταξης υπέβαλαν όμοια ένσταση.

Την ένσταση της παράταξης «Ροδιακή Δημιουργία» υπογράφουν οι κ.κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, Αναστασία Χατζαντωνίου – Ανδρίκου, Εμμανουήλ Καμπούρης, Ευστάθιος Μανουσάκης, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, Γεώργιος Αττιτής, Εμμανουήλ Καμπουρόπουλος και Γεώργιος Μηνατσής.

Με την ένσταση ζητείται η ακύρωση του συνδυασμού «Ροδίων Όραμα» με επικεφαλής τον κ. Στράτο Καρίκη και η επανάληψη των εκλογών μεταξύ των υπολοίπων νομίμως ανακηρυχθέντων συνδυασμών και συγκεκριμένα των συνδυασμών «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο, «Ροδιακή Δημιουργία» με επικεφαλής τον κ. Χ. Χατζηευθυμίου, «Ρόδος Πορεία Ανατροπής» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Υψηλάντη και «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον κ. Καλετό Πότσο.

Ενσταση υποβλήθηκε από τον υποψήφιο με την παράταξη «Ροδιακή Δημιουργία» κ. Χρήστο Φτάρα κατά του υποψηφίου της παράταξης «Ροδίων Οραμα» κ. Στέφανου Δράκου.

Για την συγκεκριμένη ένσταση δεν υφίσταται σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας προθεσμία πλην όμως υποβλήθηκε για να εξεταστεί μαζί με τις υπόλοιπες τον Ιούλιο του 2014, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε εξάλλου το Σάββατο και η κ. Γεωργία Τσαβαρή του Μιχαήλ, κάτοικος Μαριτσών κατά των συντοπιτών της κ.κ. Μόσχου Ζερβού του Μιχαήλ, Εμμανουήλ Μηλένου του Φωτίου, Στεργούλας (Λίτσας) Τσέλιου του Ελευθερίου και Παντελεήμονος Κωστιού του Ιωάννη.

Ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε το Σάββατο και ο κ. Μιχαήλ Τσαμπουνιεράκης του Γεωργίου, κάτοικος Πηγαδίων Καρπάθου κατά του κ. Ηλία Λαμπριανού του Γεωργίου, κατοίκου Καρπάθου.

Ο ενιστάμενος συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με το συνδυασμό «Καρπαθιακή Ενότητα» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Μιχαήλ Χανιώτη. Ο κ. Λαμπριανός ήταν συνυποψήφιός του, στον ίδιο συνδυασμό.

Aποκαλυπτικά ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου