Τοπικές Ειδήσεις

Αποστολή «γαλάζιας ελευθερίας» στα νησιά του Αιγαίου, μαζί με τη Σύμπλευση

Με ένα μπουγάζι που στις Βραχονησίδες Μακάρες στα ανοικτά μεταξύ Νάξου και Δονούσας έφτασε τα εφτά μποφόρ και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, ξετυλίχθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα της αποστολής της εθελοντικής Οργάνωσης Σύμπλευση στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους για την προσφορά ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους, στο πλαίσιο του ετήσιου μαγιάτικου προγραμματισμένου διάπλου.

Ταυτόχρονα η Σύμπλευση έδρασε επικουρικά στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» και ομάδες εθελοντών χωρίστηκαν  για να μεταβούν στην Κω και την Μύκονο, δυο νησιά όπου πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί για τον κορονοϊό.

Στην Κω πραγματοποιήθηκαν 600 εμβολιασμοί και στη Μύκονο σχεδόν 400 εμβολιασμοί με την Σύμπλευση  να συμμετέχει ενεργά  στο πρόγραμμα ανοσοποίησης των  νησιωτών μας ώστε τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά να καταστούν απόλυτα ασφαλή εις  προορισμοί για τους τουρίστες που θα τα επισκεφτούν φέτος.

 

Στην Δονούσα, όπως και στα άλλα νησιά πραγματοποιήθηκαν και κατ’ οίκον επισκέψεις για αιμοληψίες ή ιατρικές εξετάσεις από ειδικότητες οι οποίες είναι δυσεύρετες στα μικρά νησιά με τους κατοίκους να αγκαλιάζουν αυτές τις αποστολές, να προσέρχονται μαζικά να εξεταστούν και να ευχαριστούν τους εθελοντές με δακρυσμένα μάτια, όπως συνέβη στην Δονούσα στην αυλή της γιαγιάς Σοφίας Σκοπελίτη, η οποία έχει ξεχάσει πια την ηλικία της αλλά θυμάται πάντα με αγάπη τους εθελοντές της ομάδας των θαλασσόλυκων.

Η αποστολή της Σύμπλευσης στα χρόνια του κορονοϊού γίνεται ακόμα πιο σημαντική καθώς οι νησιώτες τους προηγούμενους μήνες είχανε περιορίσει τις μετακινήσεις τους με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση σε γιατρούς που δεν υπάρχουν στα νησιά όπως είναι ο οφθαλμίατρος, ο δερματολόγος, ο ορθοδοντικός, ο οδοντίατρος και μία σειρά από άλλες ιατρικές ειδικότητες, που ενώ στα αστικά κέντρα τις θεωρούμε εντελώς δεδομένες, για τους κατοίκους των μικρών νησιών είναι μία απαγορευμένη πολυτέλεια.

Οι δράσεις της Σύμπλευσης συνεχίζονται σε  εύκολους και δύσκολους καιρούς με μπουνάτσες και φουρτούνες για να αποδείξουν ότι όταν υπάρχει θέληση, όταν υπάρχει διάθεση, όταν υπάρχει γνώση και τεχνογνωσία, οι θάλασσες δεν χωρίζουν.

Οι θάλασσες ενώνουν και όλοι είμαστε κοντά ανεξάρτητα με το πόσο κοντά ή μακριά μένουμε. Όλοι πρέπει να έχουμε την ίδια πρόσβαση στην πρόληψη και στις υπηρεσίες υγείας ανεξάρτητα με τον ταχυδρομικό μας κώδικα ανεξάρτητα με το αν είμαστε στεριανοί  ή νησιώτες.

Πηγή: liberal.gr

Αλεξία Σβώλου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου