ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1.627 υποψήφιοι από τα Δωδ/νησα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Πανελλήνιες

Συνο­λικά 1.352 μαθητές των Γενικών Λυκείων (έναντι 1.379 το 2017) και 275 (έναντι 337 πέρυσι) μαθητές των ΕΠΑΛ από τα Δωδε­κά­νησα θα ζήσουν την αγωνία των πανελ­λη­νίων εξε­τά­σεων. Οι εξε­τά­σεις θα ξεκι­νή­σουν στις 7 Ιουνίου για τους εξε­τα­ζό­με­νους των ΕΠΑΛ και στις 8 Ιουνίου για τους εξε­τα­ζό­με­νους των ΓΕΛ.

Σε όλα τα νησιά θα λει­τουρ­γή­σουν εξε­τα­στικά κέντρα εκτός του Αγα­θο­νη­σίου, όπου φέτος δεν υπάρχει κανένας υπο­ψή­φιος. Η Διεύ­θυνση Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Δωδε­κα­νή­σου είναι καθ’ όλα έτοιμη για τη διε­ξα­γωγή των εξε­τά­σεων και όπως κάθε φορά ανα­μέ­νε­ται οι υπο­ψή­φιοι από την περιοχή μας να σημειώ­σουν μεγάλες επι­δό­σεις.

Την Παρα­σκευή στις 25/5 είναι η τελευ­ταία μέρα των μαθη­μά­των για τα ΓΕΛ. Και το φετινό πρό­γραμμα δεν επε­φύ­λαξε εκπλή­ξεις και, ως είθι­σται, οι υπο­ψή­φιοι ξεκι­νούν με το μάθημα της Νεο­ελ­λη­νι­κής Γλώσσας.

Ιδιαί­τερο γνώ­ρι­σμα των φετινών εξε­τά­σεων απο­τε­λεί η παρου­σία του Πανε­πι­στη­μίου Δυτικής Αττικής και η απουσία των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, η κατάρ­γηση του επι­στη­μο­νι­κού πεδίου των Παι­δα­γω­γι­κών Επι­στη­μών, αλλά και η αύξηση του αριθμού των εισα­κτέων. Σημειώ­νε­ται, ότι φέτος, ανα­κοι­νώ­θηκε ότι τα ΑΕΙ θα δεχθούν 74.692 εισα­κτέ­ους, σχεδόν 4.000 περισ­σό­τε­ρους από πέρυσι.

Σύμφωνα με το υπουρ­γείο Παι­δείας ως ώρα έναρξης της εξέ­τα­σης ορί­ζε­ται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υπο­ψη­φί­ους ημε­ρή­σιων και εσπε­ρι­νών Λυκείων. Οι υπο­ψή­φιοι πρέπει να προ­σέρ­χο­νται στις αίθου­σες εξέ­τα­σης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρ­κεια εξέ­τα­σης κάθε μαθή­μα­τος είναι τρεις ώρες.

Οι υπο­ψή­φιοι πρέπει να προ­σέρ­χο­νται στις αίθου­σες εξέ­τα­σης :

Μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθή­ματα με ώρα εξέ­τα­σης 08.30 π.μ.

Μέχρι τις 15:00 για το μάθημα με ώρα εξέ­τα­σης 15.30

Μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέ­τα­σης 10:00 π.μ.

Η διάρ­κεια εξέ­τα­σης για τα μαθή­ματα:

Των ξένων γλωσσών και της Αρμο­νίας είναι τρεις (3) ώρες,

Των Σχεδίων ( Ελεύ­θερο και Γραμ­μικό) είναι έξι (6) ώρες,

Του ειδικού μαθή­μα­τος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

Σημειώ­νε­ται πως η διάρ­κεια των φετινών Πανελ­λα­δι­κών θα είναι κατά δύο ημέρες μικρό­τερη λόγω κατάρ­γη­σης της εξέ­τα­σης στην Ιστορία και στα Μαθη­μα­τικά Γενικής Παι­δείας των Γενικών Λυκείων.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.