Ειδήσεις

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου για το ολοήμερο σχολείο

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα απόπειρας παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης σχετικά  με το νέο Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, κι επειδή «το ψέμα ποτέ δε ζει για να γεράσει», το τμήμα Παιδείας των ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας και Νότιας Δωδεκανήσου επιθυμεί να ενημερώσει τους συμπολίτες μας για τα ακόλουθα:
Κανένα ολοήμερο σχολείο δεν καταργείται. Ίσα ίσα με την πρόσφατη υπουργική απόφαση καθιερώνεται από τη νέα σχολική χρονιά ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ σε όλα τα 4/θέσια και πάνω σχολεία (περίπου 3.555 σχολικές μονάδες).
    Στα σχολεία αυτά πλέον θα διδάσκονται γνωστικά αντικείμενα (Πληροφορική, Θεατρική Αγωγή) καθώς και αυξημένες ώρες σε άλλα μαθήματα (Αγγλικά, Φυσική Αγωγή, Εικαστικά), τα οποία μέχρι τώρα διδάσκονταν μόνο σε 1337 12/θέσια σχολεία, δημιουργώντας έτσι μια άδικη και άνιση δημόσια παρεχόμενη εκπαίδευση τα προηγούμενα χρόνια.
    Η λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος γενικεύεται για όλες τις τάξεις στις 13:15 και συντελείται με αναπροσαρμογή και εξισορρόπηση των ωρών των διδακτικών αντικειμένων μεταξύ όλων των μέχρι σήμερα τύπων σχολείων.
    Το ολοήμερο θα λειτουργεί μέχρι τις 16:00. Εξασφαλίζεται και γενικεύεται η ώρα μελέτης για όλους τους μαθητές με εκπαιδευτικό του κλάδου ΠΕ 70, ενώ στην τρίτη ώρα του ολοήμερου προγράμματος προσφέρεται ένα σύνολο διδακτικών αντικειμένων (ΤΠΕ, Αγγλικά, Αθλητισμός, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Μουσική, Πολιτιστικοί Όμιλοι Δραστηριοτήτων).
    Στα 6/θέσια και άνω δημοτικά σχολεία ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος είναι 14 (από 15 σήμερα), ενώ στα 4/θέσια και 5/θέσια ο ελάχιστος αριθμός ορίζεται στους 10.
    Το δικαίωμα συμμετοχής στο ολοήμερο πρόγραμμα διευρύνεται και για τα παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ενώ όσον αφορά την πρωινή ζώνη θα επανεξεταστεί η διατήρησή της  στα σχολεία εκείνα που εξυπηρετεί πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.
Όσες προσπάθειες κι αν κάνει η νεοφιλελεύθερη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να δυσφημίσει και να απαξιώσει το δημόσιο σχολείο με στόχο να καταστήσει τους μαθητές πελάτες των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, για τα συμφέροντα των οποίων τόσο πολύ κόπτεται, δεν θα τα καταφέρει!!!
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, η απόλαυση του δημόσιου αγαθού της Παιδείας από όλους και όλες ανεξαιρέτως αποτελεί όπλο κοινωνικής και προσωπικής χειραφέτησης και μέσο εμβάθυνσης της δημοκρατίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • george    24.05.2016 05:09

    Η πλακα με αυτή την κυβερνησι είναι ότι πρωτα κανει ανακοινώσεις για το θεμα περιμενει να δει τις αντιδράσεις και μετα βγαινει να τα διορθωσει και να τα ριξει στους αλλους για παραπληροφορησι, Δηλαδη βγαινουν και από πανω. Τετοια καθαρματα είναι.

Σχολιασμός άρθρου