Συνεντεύξεις

Ι. Καλαντζάκου: «Πρέπει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης και όχι αποδοκιμασίας»

Αποφασισμένη να δώσει τη μάχη στην Ευρώπη προκειμένου να έρθουν καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα δήλωσε χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη.

H κ. Ιωάννα Καλαντζάκου συναντήθηκε με την ευκαιρία με το δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Την υποψήφια ευρωβουλευτή προλόγισε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσσα Βενετοκλή.

“Είναι χαρά μας που η κ. Καλαντζάκου παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά της, επέλεξε να έρθει και στη Ρόδο. Είναι μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα. Εκλέγεται από το 1990 μέλος του ΔΣΑ. Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία και εποχή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, σε μια εποχή που στην Ευρώπη επικρατεί ο ευρωσκεπτικισμός πιστεύω ότι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι αξιόλογο αφού απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες. Ο κόσμος θα προκρίνει τους άξιους για μια Ευρώπη Συνοχής και Αλληλεγγύης”, τόνισε η κ. Νατάσσα Βενετοκλή.
«Η Ρόδος πρέπει να είναι διεθνές κόσμημα τουρισμού. Πάνω από όλα μετράνε οι Ροδίτες που έχουν δείξει πως αντέχουν στα δύσκολα.

Είμαι μαχόμενη δικηγόρος. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Δεν μπερδεύω και δεν χαρίζω τα λόγια μου. Μέχρι πρότινος αγωνιζόμουν για τα συμφέροντα των δικηγόρων, για τη μείωση της φορολογίας και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τους. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν φθάσει στα όριά τους. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι αυτή ήταν μια αναγκαστική πραγματικότητα, που βιώσαμε. Δεν έβαλε τη χώρα στα μνημόνια ο κ. Α. Σαμαράς. Εκείνος επιθυμεί να την βγάλει από εκεί. Στόχος είναι να ανακτήσει την φερεγγυότητά της και να αντιμετωπίζεται ισότιμα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια», δήλωσε η κ. Ιωάννα Καλαντζάκου.
«Δέχθηκα την τιμητική πρόταση που μου έγινε να μετάσχω στο ευρωψηψοδέλτιο και συστρατεύθηκα σε αυτή τη μεγάλη ιδέα για μια Ευρώπη ανθρώπινη και μια Ελλάδα ισχυρή μέσα σε αυτή, όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της παράταξής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής», δήλωσε η κ. Καλαντζάκου και τόνισε πως οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου είναι οι πιο σημαντικές μετά τη μεταπολίτευση.

«Οι ευρωεκλογές έχουν πολιτική σημασία για την Ελλάδα. Πρέπει όλοι να ψηφίσουν. Ο νικητής στις εκλογές της ΤΑ ήταν η αποχή. Οι ευρωεκλογές είναι σημαντική υπόθεση και αφορούν την κάθε πόλη της Ελλάδος. Πρέπει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης και όχι αποδοκιμασίας. Θα είναι εντολή ασφάλειας και σταθερότητας για την έξοδο από την κρίση», δήλωσε η κ. Καλαντζάκου και πρόσθεσε πως στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα προόδου.
«Έχουμε πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Βγήκαμε επιτυχώς στις αγορές γεγονός που σημαίνει πως η χώρα μας δανείζεται μόνη της. Πολλοί λένε πως αυτή είναι «πέτσινη» έξοδος στις αγορές. Εκτιμώ όμως ότι οι αγορές κινούνται με την οσμή του κέρδους», δήλωσε η κ. Καλαντζάκου και πρόσθεσε πως σιγά σιγά θα μειώνονται τα επιτόκια δανεισμού της χώρας.

«Η μείωση των επιτοκίων δανεισμού θα εξαρτηθεί από τη φερεγγυότητα της χώρας μας στο διεθνές περιβάλλον. Με τα βήματα που γίνονται ο στόχος θα επιτευχθεί. Η Ευρώπη είναι το όχημα για την ανάπτυξη και πηγή νομοθετημάτων που γίνονται εσωτερικό δίκαιο στη χώρα μας. Οι ευρωβουλευτές ως εκ τούτου έχουν ισχυρή φωνή. Μετά τη συνθήκη της Λισσαβόνας ψηφίζουν για σημαντικά θέματα και νομοθετούν», τόνισε η κ. Καλαντζάκου και πρόσθεσε πως οι ευρωβουλευτές μπορούν να αποτρέψουν και νομοθετήματα που δεν βοηθούν.
«Δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά στοιχεία οι ευρωβουλευτές. Αυτό προϋποθέτει εμπειρία, γνώση, μαχητικότητα και καταλληλότητα. Θέλει μεγάλη προσοχή ποιους θα στείλουμε στην Ευρωβουλή», δήλωσε η κ. Καλαντζάκου και τόνισε πως «οι ευρωβουλευτές θα πρέπει να γίνουν οι πομποί των δικαιωμάτων των πολιτών».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής τόνισε ακόμα πως στην παρούσα φάση η Ελλάδα είναι στο στάδιο της ανάκαμψης.
«Η Ελλάδα προσπαθεί να ορθοποδήσει. Πετύχαμε πολλά στα τελευταία χρόνια. Ήμασταν στην τελική ευθεία για οριστική παύση πληρωμών και γλυτώσαμε. Αυτά δεν τα έχουν συνειδητοποιήσει οι Έλληνες. Η Ευρώπη είναι μεγάλη ομπρέλα για την ασφάλεια, το μεταναστευτικό ακόμη και για την ΑΟΖ. Εμείς θεωρούμε δεδομένη την ειρήνη. Δεν κάνουν το ίδιο και οι γείτονες μας. Είναι απαραίτητος ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός για τη χώρα μας. Στο χέρι μας είναι να εκμεταλλευθούμε τη δεξαμενή των χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία θα τονώσουν την αγορά σε συνδυασμό με το άνοιγμα των ταμείων των τραπεζών», τόνισε η κ. Καλαντζάκου και συμπλήρωσε πως οι Έλληνες περιμένουν να δουν αν έχουν πιάσει τόπο οι θυσίες τους.

«Από εδώ και στο εξής η πολιτική και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα πρέπει να έχει περισσότερο κοινωνικό πρόσωπο. Δεν μπορούμε άμεσα να αυξήσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις. Δεν θα τους μειώσουμε όμως. Αυτό είναι δέσμευση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την κατάθεση του μεσοπρόθεσμου», τόνισε η κ. Καλαντζάκου και πρόσθεσε πως για να έρθει ανάπτυξη και να αυξηθούν οι μισθοί θα πρέπει να πέσουν χρήματα στην αγορά.

«Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευθούμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα και οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους νέους επιχειρηματίες, την έρευνα, την τεχνολογία και πάνω από όλα τον πρωτογενή τομέα. Πρέπει να ξεχάσουμε. Να ξεχάσουμε το ψεύτικο μοντέλο, που ήταν βασισμένο στα δανεικά και τη φοροδιαφυγή και την εικονική πραγματικότητα. Θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα και το μοντέλο να είναι βασισμένο στους πρωτογενείς τομείς ανάπτυξης της χώρας», δήλωσε η κ. Καλαντζάκου.
«Οι Ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές. Δεν χωρούν λαϊκισμοί, διγλωσσίες και έλλειμμα πολιτικού σχεδιασμού και προσανατολισμού. Δεν έχουν θέση τα καταστροφικά διλήμματα», τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου