ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έντονο ενδιαφέρον Τούρκων επενδυτών για ιδιωτικά τουριστικά ακίνητα σε Κω, Πάτμο

news room 2 λεπτά ανάγνωση

Επεν­δυ­τές απο την Τουρκία δεί­χνουν μεγάλο ενδια­φέ­ρον για ελλη­νικά ακίνητα. Συγκε­κρι­μένα πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε εκδή­λωση στην Κων­στα­ντι­νού­πολη και παρου­σιά­στη­καν 24 ελλη­νικά ιδιω­τικά του­ρι­στικά ακίνητα, εκ των οποίων ένα είναι και το ιστο­ρικό κτίριο «Καραβάν Σαράι» που βρί­σκε­ται στη Θεσ­σα­λο­νίκη.

Οι τιμές των κτιρίων κυμαί­νο­νταν από 5 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ και έφθαναν μεχρι και το μισό δισε­κα­τομ­μύ­ριο.

«Ξεκι­νή­σαμε αρχικά με δέκα ακίνητα, αλλά προ­στέ­θη­καν στον κατά­λογο άλλα 14 ακίνητα από διά­φο­ρες περιο­χές της Ελλάδας. Σε αυτά συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται κάποια από Κω, Πάτμο, Κρήτη και Σαντο­ρίνη» δήλωσε στο ΑΠΕ, ο Νίκος Σαπουν­τζής, εκπρό­σω­πος της TourismPlus που είναι μια από τις δυο διορ­γα­νώ­τριες εται­ρίες της εν λόγω εκδή­λω­σης.

Μάλιστα το ενδια­φέ­ρον των Τούρκων επεν­δυ­τών ήταν τόσο εντυ­πω­σιακό που τις επό­με­νες ημέρες ανα­μέ­νε­ται επί­σκεψη Τούρκου εκπρο­σώ­που μεγάλου κατα­σκευα­στι­κού ομίλου στην Θεσ­σα­λο­νίκη.Ο εκπρό­σω­πος θέλησε να επι­σκε­φτεί από κοντά τα ακίνητα.Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες του ΑΠΕ ο όμιλος θέλει να κατα­σκευά­σει υπερ­πο­λυ­τελή ξενο­δο­χειακή μονάδα 5 αστέρων.

Μέσα στον Ιούνιο ή στις αρχές Ιουλίου, προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται και επί­σκεψη στη Θεσ­σα­λο­νίκη της αντι­προ­σω­πείας της Ένωσης Τούρκων Επεν­δυ­τών Του­ρι­σμού (TYD), με σκοπό να δουν από κοντά τα δια­θέ­σιμα ακίνητα.

Οι παρευ­ρι­σκό­με­νοι μεταξύ άλλων ενη­με­ρώ­θη­καν και για το φορο­λο­γικό, νομικό και οικο­νο­μικό περι­βάλ­λον της Ελλάδας, ενώ υπέ­γρα­ψαν σύμφωνο εμπι­στευ­τι­κό­τη­τας, ώστε να τηρηθεί η ανω­νυ­μία των πελατών που εκπρο­σω­πού­σαν οι δύο ελλη­νι­κές εται­ρείες.

Στόχος των διορ­γα­νω­τών είναι να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν αντί­στοι­χες εκδη­λώ­σεις στο Αζερ­μπαϊ­τζάν, στην Κίνα, στα Αραβικά Εμιράτα αλλά και στις σκαν­δι­να­βι­κές χώρες .

Συνερ­γα­σία Τουρκίας-Ελλάδας στον του­ρι­σμό

Την ανάγκη συνερ­γα­σίας Ελλάδας-Τουρκίας στον τομέα του Του­ρι­σμού επε­σή­μανε ο Μπα­σα­ράν Ουλου­σόι, πρό­ε­δρος της Τουρ­κική Ένωσης Του­ρι­στι­κών Πρα­κτό­ρων λέγο­ντας ότι τώρα είναι η «κατάλ­ληλη ώρα για να επεν­δύ­σουν οι Τούρκοι στον του­ρι­στικό τομέα της Ελλάδας».

Ο Μπα­σα­ράν Ουλου­σόι έκανε λόγο για ένα Αιγαίο που δεν μας χωρίζει αλλά μας ενώνει «Το Αιγαίο δεν είναι η θάλασσα που μας χωρίζει, αλλά η θάλασσα που μας ενώνει» είπε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Την εκδή­λωση χαι­ρέ­τισε, με μαγνη­το­σκο­πη­μένο μήνυμα του, και ο απερ­χό­με­νος δήμαρ­χος Θεσ­σα­λο­νί­κης και εκ νέου υπο­ψή­φιος, Γιάννης Μπου­τά­ρης.

Πηγή: iefimerida.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.