Τοπικές Ειδήσεις

Διαπιστώνεται έλλειψη εμβολίων στο νησί της Ρόδου

Την Τετάρτη 21 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 55 – 59. Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσαν όμως όλοι όσοι έσπευσαν να δηλώσουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα, ότι δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο ραντεβού στη Ρόδο, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην έλλειψη των αναγκαίων δόσεων.
«Δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια αυτή τη στιγμή. Πολύς κόσμος έσπευσε να κλείσει ραντεβού για να λάβει το εμβόλιο, πράγμα που στάθηκε όμως αδύνατο, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες ή τι γίνεται σε άλλες περιοχές, στη δική μας περιοχή όμως δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και συνεπώς δεν μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού. Προφανώς το άνοιγμα της πλατφόρμας για νέες ηλικιακές ομάδες, δεν συνοδεύθηκε από την επάρκεια των αναγκαίων δόσεων», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Φουτούλης.
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50 – 54. Παράλληλα τη Μ. Τρίτη ανοίγουν οι εμβολιασμοί για τις ηλιακές ομάδες 30-39 με AstraZeneca και έως τη Μ. Παρασκευή θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-49 ετών στους οποίους θα χορηγούνται όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

mega εμβολιαστικό
κέντρο στη Ρόδο;
Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη δόση των εμβολίων έχουν λάβει μέχρι στιγμής σχεδόν 20.500 άτομα, ενώ και τις δύο δόσεις έχουν λάβει περισσότεροι από 6.000. Στη Ρόδο λειτουργούν δύο εμβολιαστικές γραμμές στο νοσοκομείο (χορηγούνται Pfizer & Astrazeneca), ενώ γίνονται εμβολιασμοί στα κέντρα Υγείας Ρόδου (Pfizer), Αρχαγγέλου και Έμπωνα (Asrtazeneca). Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή στο Κέντρο Υγείας Ρόδου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δ» ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου βρίσκεται σε συζητήσεις με κυβερνητικά στελέχη για τη δημιουργία mega εμβολιαστικού κέντρου στη Ρόδο με πολλές εμβολιαστικές γραμμές, στα πρότυπα αντίστοιχων κέντρων των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Καλύτερη η εικόνα
στο Νοσοκομείο
Μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονταν, έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό, κυμαινόταν από 18 έως 24. Χθες στη μονάδα Covid βρίσκονταν οκτώ άτομα (όλοι από τη Ρόδο) και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή.
«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη Ρόδο παρουσιάζει σταθεροποιητικές τάσεις. Θα φανεί στο επόμενο διάστημα, εάν θα υπάρξει μείωση. Αντίστοιχα ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, έχει μειωθεί σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα. Η σταθεροποίηση και η ενδεχόμενη μείωση των κρουσμάτων της Covid-19 δεν σημαίνει όμως ότι ο κορωνοϊός δεν εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσά μας. Χρειάζεται συνεχής προσοχή και τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας έτσι ώστε να μην αυξηθεί και πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων», δήλωσε στη «δ» ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου