Εξιχνιάστηκαν την 21η Απριλίου 2020, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, τρεις διαρρήξεις κατοικιών στην πόλη της Ρόδου και ταυτοποιήθηκε ο δράστης.
Πρόκειται για έναν 29χρονο αθίγγανο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε και νέα δικογραφία για διάπραξη κλοπών.
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και αξιοποίησης στοιχείων, στο χρονικό διάστημα από 20.12.2019 έως 03.01.2020 ο κατηγορούμενος παραβίασε τρεις κατοικίες και αφαίρεσε μέσα από αυτές χρήματα και τιμαλφή, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 3.545 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο 29χρονος έχει καταδικαστεί τον Ιανουάριο του 2020 από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για δεκαοκτώ περιπτώσεις κλοπής από κατοικίες στην πόλη της Ρόδου.
Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 300 ημερήσιες μονάδες μετατρέψιμες προς 5 ευρώ η κάθε μία ενώ η μη καταβολή της ποινής οδηγεί στην έκτιση 200 ημερών φυλάκισης. Η έφεσή του δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Σημειώνεται μάλιστα ότι το ίδιο δικαστήριο τού επέβαλε επιπλέον ποινή φυλάκισης 2 ετών με εκτιταίο τμήμα της ποινής 3 μηνών για πρόκληση φθοράς και συγκεκριμένα για την καταστροφή του καρτοτηλεφώνου των κρατητηρίων του ΑΤ Ρόδου, ενώ εκρατείτο για τις διαρρήξεις προκειμένου να οδηγηθεί χθες ενώπιον του Αυτοφώρου.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο 29χρονος συνελήφθη την 28η Ιανουαρίου 2020 το πρωί. Από τη μελέτη της εγκληματικής του δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν συγκεκριμένα τέσσερις απόπειρες παραβίασης και δεκατέσσερις διαρρήξεις διαμερισμάτων-μονοκατοικιών απ’ όπου αφαίρεσε κατά περίπτωση χρήματα, τιμαλφή-κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Υπολογίζεται ότι η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων αγγίζει τα 68.550 ευρώ.
Πρόκειται ειδικότερα για έναν αθίγγανο, άνευ μονίμου διαμονής, ο οποίος χρησιμοποιώντας κάποιο αιχμηρό αντικείμενο είτε διερρήγνυε τις μπαλκονόπορτες και τις θύρες αυτών είτε παραβίαζε τα παράθυρα, εισέρχονταν εντός αφαιρώντας χρήματα, χρυσά κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικό τσιγάρο κ.α.).
Σε ορισμένες δε από τις περιπτώσεις αυτές υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης όπου φαίνονται οι κινήσεις του δράστη.

Ενώ είχε ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της έρευνας εις βάρος του προχθές διαπιστώθηκε μετά την ολοκλήρωση δακτυλοσκοπικού ελέγχου ότι είχε διαπράξει ακόμη 3 διαρρήξεις σε οικίες επί της οδού Λίνδου και Φώτη Κόντογλου.
-Στο μεταξύ ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του αφέθηκε χθες με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας ένας 34χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διάπραξη ληστειών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο ίδιος όρος είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο μόλις πρόσφατα για τα ίδια αδικήματα.
Πιο συγκεκριμένα ο υπότροπος σε αδικήματα του είδους τοξικομανής συνελήφθη την 20η Απριλίου 2020 το πρωί διότι με τη χρήση βίας αφαίρεσε από 53χρονο ημεδαπό χρήματα, κουπόνια σίτισης και 5 φαρμακευτικά ναρκωτικά σκευάσματα.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 ναρκωτικά δισκία.
Την 18η Απριλίου 2020 καταγγέλθηκε προφορικά στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από έναν 53χρονο ότι ο κατηγορούμενος με την χρήση σουγιά και σωματικής βίας του αφαίρεσε 22 ευρώ, 5 χάπια “Stedon” και κουπόνια σίτισης αξίας 100 ευρώ. Επιπλέον υποστήριξε ότι την 20η Απριλίου 2020 με την χρήση βίας του αφαίρεσε και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο το πρωί της 20ης Απριλίου 2020 στο παλαιό νοσοκομείο και τον συνέλαβαν.
Στην κατοχή του βρέθηκαν 9 χάπια “Stedon”, 8 “Χanax” και 4 “Siranalen”.
Eξεταζόμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται.
Θυμίζουμε ότι ο 34χρονος κατηγορείται για διάπραξη ληστειών, κλοπών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ο κατηγορούμενος φέρεται την 13η και 14η Απριλίου 2020 με την χρήση βίας να αφαίρεσε από δυο ημεδαπούς το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και 10 κουτιά που περιείχαν συνταγογραφημένα ναρκωτικά σκευάσματα.
Επιπρόσθετα, κατά την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης στο χρονικό διάστημα από 2 έως 12 Απριλίου 2020 αφαίρεσε 3 δίκυκλα οχήματα από σημεία στην πόλη της Ρόδου.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 ναρκωτικά δισκία και μια ειδική ιατρική συνταγή με στοιχεία άλλου προσώπου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ