Τοπικές Ειδήσεις

Στο ακριτικό Καστελλόριζο παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων

Σε ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα και σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ωραίο νεοκλασικό του κτήριο, στην οδό Δημοκρίτου 14, το Λύκειον των Ελληνίδων ανήγγειλε πρόσφατα την ίδρυση του 54ου Παραρτήματός του στο ακριτικό Καστελλόριζο. Παρουσία της Προέδρου του Λυκείου κ. Ελένης Τσαλδάρη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και του Προέδρου του Συνδέσμου απανταχού Καστελλοριζίων κ. Νικολαρά, εκπροσώπων άλλων Παραρτημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και πολλών μελών και φίλων του σωματείου, η Αντιπρόεδρος και Έφορος Παραρτημάτων κ. Μαρία Παπαμάρκου υποδέχτηκε την Αντιπρόεδρο και την Γενική Γραμματέα του νέου Παραρτήματος κ.κ. Κωνσταντίνα Αγαπητού-Crowley και Κυριακή Ντάφλου (που εκπροσωπούσαν επίσης την νεοεκλεγείσα Πρόεδρο του νέου Παραρτήματος κ. Ελισάβετ Νίτη και το Δ.Σ.) παραφράζοντας τον ποιητή: «και την κοινή λυκειακή λαλιά ως πέρα την επήγαμε, στο Καστελλόριζο». Ανέλυσε επίσης πολύ προσεκτικά τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η παρουσία του Λυκείου των Ελληνίδων σ’ αυτόν «τον τόπο με την μακραίωνη ελληνική ιστορία, τον πολύπαθο, που δίνει ποικίλους αγώνες για την προάσπιση της χώρας».

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και η συγκίνηση όλων φανερή. Το Λύκειον των Ελληνίδων, που επί 108 ήδη χρόνια αναπτύσσει την γόνιμη δράση του τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλά μέρη του εξωτερικού, διατηρεί σειρά πολύ δραστήριων Παραρτημάτων στις περισσότερες ακριτικές περιοχές της χώρας μας. Από πάρα πολύ καιρό, λοιπόν, είχε το βλέμμα του στραμμένο και στο Καστελλόριζο. Έτσι, τον Ιούνιο 2018, και με την προτροπή της Προέδρου κ. Τσαλδάρη, έγινε το πρώτο βήμα με επιτόπια διερευνητική επίσκεψη της κ. Μαρίας Παπαμάρκου και της Ειδικής Γραμματέως κ. Κατερίνας Δασκαλάκη. Από εκεί κι έπειτα, τα πράγματα πήραν γρήγορα το δρόμο τους, χάρις στις άοκνες προσπάθειες που καταβλήθηκαν και από τις δύο πλευρές.

Στην βραδιά που οργανώθηκε για την υποδοχή του Καστελλόριζου στην λυκειακή οικογένεια, κεντρικός ομιλητής ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Σταύρος Λυγερός ο οποίος υπογράμμισε με γλαφυρότητα και σαφήνεια την στρατηγική θέση του νησιού και ανέλυσε τις νέες γεωπολιτικές δυναμικές που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί του Καστελλόριζου από μέλη της Χορευτικής Ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων, με ζωντανή μουσική και τραγούδι. Η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε ξεχωριστή συγκίνηση, όταν η Πρόεδρος κ. Ελένη Τσαλδάρη παρέδωσε στις εκπροσώπους του Παραρτήματος Καστελλόριζου την ελληνική σημαία με το σήμα του Λυκείου και την επιγραφή «Παράρτημα Καστελλόριζου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου