Πολιτιστικά

«Σαββατοκύριακο στο Ρίο»- Επιτυχημένη η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Λαδικού

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Σαββατοκύριακο στο Ρίο» του Δημήτρη Λαδικού, στη βιβλιοθήκη «Ερωδιός» των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία» το Σάββατο 13 Απριλίου. Φίλοι της λογοτεχνίας και του συγγραφέα, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν, για να γιορτάσουν τα εγκαίνια της κυκλοφορίας του πρώτου μυθιστορήματος του Δημήτρη Λαδικού.

Την εκδήλωση τίμησαν ιδιαίτερα μαθητές, καθηγητές όλων των βαθμίδων, συγγραφείς, υποδηλώνοντας πως η λογοτεχνία γεφυρώνει τα χάσματα ανάμεσα στις ηλικίες και αποτελεί βασικό πυλώνα της εκπαίδευσης και της σφαιρικής παιδείας.

Για το βιβλίο μίλησαν ο εκδότης, Μάριος Βερέττας, ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία», Κυριάκος Κυριακούλης, και η φιλόλογος-καθηγήτρια δημιουργικής γραφής, Χάρις Κόντου. Ο συγγραφέας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της λογοτεχνίας σε δύσκολους καιρούς, στο πόσο σημαντικό είναι για κάθε νέο συγγραφέα να τολμάει και στο ζήτημα της ισορροπίας μεταξύ της έμπνευσης και της συστηματικότητας της γραφής του.

Το μυθιστόρημα «Σαββατοκύριακο στο Ρίο» αποτελεί ένα ταξίδι, μεταξύ Αθήνας και Ρίο Ντε Τζανέιρο, μια ρομαντική κωμωδία με υπαρξιακές αναζητήσεις και έμμεσα μηνύματα για την καθημερινή αστική ζωή. Ένα σχέδιο εξαπάτησης της συζύγου του πρωταγωνιστή (Ανδρέα Παπαδοπουλακάκου), καταστρωμένο από τον ίδιο και τον έμπιστο φίλο του, με στόχο ένα incognito ταξίδι στη Βραζιλία με τη διευθύντρια του πρώτου, αποβαίνει η αρχή μιας περιπετειώδους αναζήτησης της ευτυχίας, της ματαιοδοξίας, και τελικά η κωμικοτραγική κατάληξη της συνειδητοποίησης του νοήματος της ζωής.

Οι φίλοι της λογοτεχνίας θα μπορούν να το προμηθεύονται, βέβαια, από τις εκδόσεις Βερέττα (βιβλιοπωλείο «Λογοπαίγνιο» στα Κοσκινού), από το βιβλιοπωλείο «Το Δέντρο» ή και από τον ίδιο τον συγγραφέα (dimitrisladx@gmail.com).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου