Τοπικές Ειδήσεις

Πώς σχολιάζει ο Χαράλαμπος Κόκκινος την παραπομπή του για κακουργηματική απιστία

Ανακοίνωση με την οποία τοποθετείται επί του θέματος της παραπομπής του σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αιγαίου επί κακουργημάτων κατηγορούμενος για απιστία, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου, εξέδωσε και απέστειλε χθες στην «δημοκρατική» ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.
Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το τέλος της προδικασίας σε προκαταρκτική εξέταση που είχε ξεκινήσει το έτος 2010 και μετά από έλεγχο της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου και τον καταλογισμό μην επιλέξιμων δαπανών ύψους 266.276,16 ευρώ που εκτελέστηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Equal από αναπτυξιακό σύνδεσμο στον οποίο συμμετείχε ως πρόεδρος ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.
Όπως και στην παραπομπή του σε δίκη για απάτη εις βάρος της Ενεργειακής ΑΕ ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, όπου και καταδικάστηκε, έτσι και τώρα ο κ. Κόκκινος, επιδιώκει, αντί άλλης απαντήσεως σε θέμα που αφορά το δημόσιο συμφέρον και το ενδιαφέρον είναι όχι μόνο δικαιολογημένο αλλά και επιβεβλημένο, να αναδείξει ότι πληροφορείται για τις δικαστικές του εκκρεμότητες από την «δημοκρατική»!
Επίσης «εγκαλεί» την εφημερίδα διότι δεν δημοσιοποίησε δύο αθωωτικές αποφάσεις που τον αφορούν οι οποίες εκδικάστηκαν στη Σύρο, ενώ προσπαθεί να πείσει ότι αφορμή για την νέα αποκάλυψη αποτελεί ότι «τρομοκρατήθηκε» από τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων και την κάθοδό του ως υποψηφίου περιφερειάρχη στο Νότιο Αιγαίο!!
Θυμίζουμε ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε δοθεί τα έτη 2010 και 2011 μεγάλη δημοσιότητα εξαιτίας και της δημόσιας «κόντρας» του κ. Κόκκινου με τον πρώην περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, δικηγόρο κ. Βασίλη Μπρακουμάτσο, που τον είχε διαδεχθεί.
Η όλη υπόθεση είχε προκαλέσει θόρυβο και από το γεγονός ότι ο κ. Κόκκινος που συμμετείχε ως πρόεδρος σε αναπτυξιακή σύμπραξη υπό την ιδιότητά του ως γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, φέρεται να υπέβαλε την 17η Δεκεμβρίου 2009 ενδικοφανή προσφυγή ζητώντας την ακύρωση του καταλογισμού παρότι την περίοδο εκείνη είχε ήδη παραιτηθεί από τη θέση του ενώ όπως κατήγγειλε δημόσια, η υπογραφή του στο συγκεκριμένο έγγραφο έχει πλαστογραφηθεί!
Εν πάση περιπτώσει σύμφωνα με το Βούλευμα ο κ. Κόκκινος παραπέμπεται στο αρμόδιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου για να δικαστεί για την αξιόποινη πράξη της απιστίας, από την οποία προκλήθηκε ζημία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ύψους 248.913,66 ευρώ.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κόκκινος αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή δημοσίευμά σας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στο οποίο αναφέρεστε σε ύπαρξη βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου το οποίο με παραπέμπει να εκδικαστώ για υπόθεση που αφορά την Α.Σ. ΙΝΝΟ του προγράμματος EQUAL, ενημερώνω εσάς και την κοινή γνώμη ότι μέχρι σήμερα 21.4.2019 δεν έχω λάβει προσωπικά κανένα βούλευμα!
Αναμένω την αποστολή του (εφόσον υπάρχει) και δεν ανησυχώ, διότι το 2017 για σχετιζόμενες με το παραπάνω θέμα υπάρχουν δύο (2) αθωωτικές αποφάσεις για το πρόσωπό μου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, τις οποίες δεν είδα να ανακοινώνετε…
Οφείλω όμως να επισημάνω το εξής:
-Εάν υπάρχει το βούλευμα, γεννιέται εύλογα η απορία: πώς είναι δυνατόν να το γνωρίζει πρώτα το Μ.Μ.Ε. και όχι εγώ ο ίδιος που με αφορά;
-Δε σχολιάζω τη χρονική στιγμή που «βγαίνει στον αέρα» το γεγονός… Ο καθένας μας βγάζει τα συμπεράσματά του… Επισημαίνω όμως ότι είναι προεκλογική περίοδος, όπως και σε προεκλογική περίοδο το 2010 ξεκίνησε η παραπάνω καταγγελία – πολιτική σκευωρία ως υποψήφιος περιφερειάρχης και τότε, όπως και τώρα…
-Είναι προσπάθεια πολιτικού διωγμού και το οξύμωρο της υπόθεσης (όπως και εσείς αναφέρετε) με φέρει να «υποβάλω 17.12.2009 ενδικοφανή προσφυγή, ζητώντας την ακύρωση του καταλογισμού στην Α.Σ. ΙΝΝΟ», όταν έχω παραιτηθεί από τον Οκτώβρη του 2009 (δηλ. δύο μήνες νωρίτερα…) από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.Αι.) και από τη θέση του προέδρου της Α.Σ. ΙΝΝΟ ως εκπρόσωπος της Π.Ν.Αι… Δεν έλαβα κανένα αποτέλεσμα ελέγχου μέχρι την ημέρα που παραιτήθηκα από την Π.Ν.Αι. και από την προεδρία της εταιρείας, και η υποτιθέμενη υπογραφή μου το Δεκέμβρη του 2009 δεν υφίσταται από εμένα.
-Επίσης σας ενημερώνω ότι παρά την ανικανότητα του διαδόχου μου κ. Μπρακουμάτσου να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της EQUAL που έληξε το 2010 και εσκεμμένα έριξε τις ευθύνες πάνω μου, δεν ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 266.276,16€.
-Τέλος, σας γνωστοποιώ ότι υπάρχει πλήθος στοιχείων, που δείχνουν την ανικανότητα υλοποίησης του προγράμματος από τους διαδόχους μου.
Άλλωστε ο ίδιος αξιοποίησα 550 εκ. € για το Νότιο Αιγαίο από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και δε χάθηκε ούτε ένα ευρώ για τα νησιά μας.
Υ.Γ.: Τονίζω ότι:
Ο περιφερειακός συνδυασμός «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» και ο ίδιος προσωπικά, θα κατέλθουμε στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2019, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι/ες να βάλουν «τρικλοποδιές», να στήσουν εμπόδια και στο παρασκήνιο που ζουν, να οργανώσουν σκευωρίες εναντίον μας. Βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και τρομοκρατούνται… Δε μας σταματούν, γιατί η δύναμή μας είναι ο λαός μας.
Θα ζητούσα από το μέσο σας να ενημερώσει τους πολίτες για δικαστικές υποθέσεις που αφορούν και τους άλλους υποψηφίους περιφερειάρχες… Διότι οφείλω να παρατηρήσω ότι δείχνετε ιδιαίτερη ευαισθησία στο πρόσωπό μου για τέτοια θέματα, ξεχνώντας να αναρτάτε αρκετές από τις αθωωτικές αποφάσεις που υπάρχουν για το πρόσωπό μου (όπως αυτές που αναφέρω για το EQUAL το 2017) αλλά και για τη συνεπή και συνεχή πολιτική μου δράση».
Σημ. Συντ.: Για τη «μανία καταδιώξεως» που διακατέχει τον κ. Χ. Κόκκινο, δεν είμαστε αρμόδιοι για να αποφανθούμε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου