Τοπικές Ειδήσεις

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα-Έως 27 Μαΐου 2019 η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Για το αναμορφωμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διδακτική Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση: Διεπιστημονική Προσέγγιση»

Το Πρόγραμμα θεμελιώνεται στις θεωρίες μάθησης στο Ψηφιακό και Διαδικτυακό περιβάλλον και αναπτύσσει υβριδικά μοντέλα διεπιστημονικής διδασκαλίας των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών συνδυάζοντας:

– Την Διδακτική Μαθηματικών με την Διερευνητική Μάθηση των Θετικών Επιστημών.

– Την Αλγοριθμική και την Υπολογιστική Σκέψη.

– Τις εφαρμογές STEM, STEAM και την Εκπαιδευτική Ρομποτική.

– Τον σχεδιασμό και ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Υλικού και Διεπιστημονικών Αναλυτικών Προγραμμάτων.

– Μοντέλα εκπαιδευτικής επικοινωνίας και ένταξης των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση.

Το Πρόγραμμα οδηγεί σε Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Αγωγής (Master of Education), αντιστοιχεί σε 90 Ects και το οποίο παρέχει Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια.

Η χρονική διάρκεια είναι τρία (3) εξάμηνα πλήρους φοίτησης με το τελευταίο εξάμηνο να διατίθεται για την πραγματοποίηση Πρακτικής Άσκησης και την εκπόνηση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας.

Η παρακολούθηση των Σεμιναρίων και Εργαστηριακών μαθημάτων είναι υποχρεωτική, οι εκπαιδευτικές συναντήσεις πραγματοποιούνται σε κύκλους, παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης κατά 50%.

Το ΠΜΣ απευθύνεται σε νέες και νέους πτυχιούχους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ των αντίστοιχων ειδικοτήτων Παιδαγωγικών, Μαθηματικών, Θετικών Επιστημών, Τ.Π.Ε., καθώς και σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (Προσχολικής, Δημοτικής, Δευτεροβάθμιας και άλλων επιπέδων και μορφών εκπαίδευσης) με επαρκή επιστημονική και τεχνολογική κατάρτιση, με κριτική σκέψη και διάθεση ερευνητικής αναζήτησης στη Διδακτική, στην Παιδαγωγική και στην Εκπαιδευτική Καινοτομία.

Το Πρόγραμμα ανήκει στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υλοποιείται σε περιβάλλον μικτής διαδικασίας μάθησης με πρότυπες συνδυαστικές μορφές δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και συνεργατικής μάθησης, οι οποίες οργανώνονται με εκπαιδευτικά πακέτα εργασίας γύρω από:

Ø Δύο δια ζώσης ολιγοήμερες συναντήσεις κάθε εξάμηνο στη Ρόδο, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου συμπεριλαμβάνονται Σαββατοκύριακα

και αργίες, ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί και η περίπτωση μετακίνησης φοιτητών και φοιτητριών που δεσμεύονται επαγγελματικά σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ø Τακτικές εξ αποστάσεως συναντήσεις αλληλεπιδραστικής διδασκαλίας-μάθησης, με την αξιοποίηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Για την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. απαιτείται:

α) η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε οκτώ (8) μαθήματα (Α & Β εξάμηνο),

β) Παρακολούθηση δύο ειδικών μαθημάτων που συνδέονται με την Πρακτική Άσκηση και εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας (Γ εξάμηνο).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να υποβάλουν την υποψηφιότητα τους μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη διεύθυνση: https://nautilus.aegean.gr/ μέχρι τις 27 Μαΐου 2019 και ώρα 14:00, αφού ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες που περιέχονται στο εγχειρίδιο χρήσης: https://nautilus.aegean.gr/applicant_manual.pdf.

Τέλη φοίτησης : 2.400€, με δυνατότητα καταβολής τους σε τέσσερις ισόποσες δόσεις.

Απαλλαγή τελών φοίτησης σε ποσοστό έως τριάντα τοις εκατό (30%) των φοιτητών/τριών που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Π.Μ.Σ. και πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου (άρθρο 35 Ν. 4485/2017).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα http://www.pse.aegean.gr/dithenet/ και στη γραμματεία στο τηλ. 22410 – 99192 (fax: 22410-99193), e-mail. Rhodes_pms_dt@aegean.gr).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου