Ρεπορτάζ

Κατέθεσε ως μάρτυρας σε έρευνα για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του 1ου ΕΠΑΛ ο δήμαρχος Ρόδου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από αρμόδιους αιρετούς και υπαλλήλους για την κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του 1ου ΕΠΑΛ στην πόλη της Ρόδου.
Αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση αποτέλεσε καταγγελία του μαθητικού συμβουλίου, που απεστάλη μεταξύ άλλων στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου τον Ιανουάριο του 2019.
«Εκτός από τις περιπτώσεις εισροής υδάτων από τις βροχές στις αίθουσες (Εργαστήριο Μηχανολογίας, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων), έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε και την μη λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης μέσα στον χειμώνα!», είχε επισημάνει το μαθητικό συμβούλιο, προσθέτοντας πως «Μαθητές και Καθηγητές αρρωσταίνουν, ενώ λόγω του κρύου στις αίθουσες και τα εργαστήρια υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος ατυχήματος από την χρήση μηχανημάτων και εργαλείων. Η δημοτική αρχή Ρόδου και οι αρμόδιές της υπηρεσίες είναι από τα τέλη του Οκτώβρη ενήμερη για τα προβλήματα του σχολικού μας συγκροτήματος, ιδίως για την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα Κεντρικής Θέρμανσης. Οι σωληνώσεις έχουν σαπίσει, με αποτέλεσμα σχεδόν τα 2/3 του σχολικού συγκροτήματος να μην έχει καθόλου θέρμανση, ενώ στο υπόλοιπο 1/3 παρόλα τα μπαλώματα που έχουν πραγματοποιηθεί από τότε εμφανίζουν συνεχώς νέα προβλήματα. Ούτε αυτές οι σωληνώσεις φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. Δεν αντέχουν την πίεση από την κυκλοφορία του ζεστού νερού και σπάνε λόγω κακής συντήρησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στην τελευταία προσπάθεια αποκατάστασης λειτουργίας της Κεντρικής Θέρμανσης έσπασε το δοχείο διαστολής, με αποτέλεσμα να αναμένουμε ακόμη την αποκατάσταση αυτής της βλάβης».

Σημειώνεται ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγο διάστημα μετά, ενώ οι αρμόδιοι, όπως και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, χθες ενημέρωσαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία για την αποκατάσταση του κτηρίου κι ότι δεν υφίσταται επικινδυνότητα αυτού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου