Ειδήσεις

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με μεγάλη συμμετοχή.

Στη γενική Συνέλευση παρευρεθεί ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας ο όποιος απεύθυνε χαιρετισμό στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και δήλωσε ότι σε οποιοδήποτε αγώνα του Σωματείου θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Στην Γενική Συνέλευση παρευρεθεί και ο τέως Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Γεώργιος Μανέττας ο οποίος τιμήθηκε με τιμητική πλακέτα, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου, για την πολυετή πρόσφορα του ως μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Σταμούλης Αθανάσιος αρχικά παρουσίασε στα μελή του τον Διοικητικό Απολογισμό του 2013, ο οποίος ήταν πλούσιος σε δράσεις, αγώνες μαζί με εργαζόμενους, κινητοποιήσεις και επιτυχίες. Προχώρησε παρουσιάζοντας την νέα Τοπική Συλλογική Σύμβαση κάτω από επευφημίες των εργαζομένων.

Η εν λόγο σύμβαση υπογράφηκε από το Σωματείο και την Ένωση Ξενοδόχων την 27η Δεκεμβρίου του 2013 και διασφάλισε την συνολική και σταδιακή αύξηση των μισθών σε ποσοστό 2% εντός της τριετούς ισχύος της ενώ θεωρείτε πολύ σημαντικό επίτευγμα αφού το Σωματείο μας είναι το μόνο Σωματείο που κατάφερε μέχρι τώρα να υπογράψει σύμβαση και απάλλαξε τα μελή του από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αμείβει τους εργαζόμενους με πολύ κατώτερους μισθούς.

Ο πρόεδρος έκλεισε τον λόγο του παρουσιάζοντας το πρόγραμμα δράσης του Σωματείου για την χρόνια 2014 και άφησε τον λόγο στον Ταμία του Σωματείου Ανθούλα Χρηστό.

Ο Ταμίας Ανθούλας Χρηστός με την σειρά του παρουσίασε τον Οικονομικό Απολογισμό του Σωματείου για το περασμένο έτος, τον Οικονομικό Προϋπολογισμό για το 2014 καθώς διάβασε και την έκθεση της εξελικτικής επιτροπής.

Μετά την λήξη των ομιλιών ακoλούθησε η κοπή της πίτας και η μυστική ψηφοφορία η όποιο ήθελε τον Οικονομικό και Διοικητικό Απολογισμό του 2013 αλλά και τον Προϋπολογισμό του 2014 να εγκρίνεται με ποσοστό 93%.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων Ρόδου διαβεβαίωσε τα μέλη του ότι θα είναι πάρων, στο πλευρό των εργαζομένων με αγώνες και ότι άλλο χρειαστεί ώστε να κατοχυρώσει τα δικαιώματα τους και κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο Σωματείο, να ενημερώνονταιγια τα δικαιώματα τους αλλά να είναι και πάρων στους αγώνες του Σωματείου αφού η δύναμη του είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου