Ρεπορτάζ

Εργα ευπρεπισμού στο Κοιμητήριο Ρόδου

Στις ενέργειες που έγιναν μέχρι τώρα προκειμένου να ευπρεπιστεί το κοιμητήριο, στην περιοχή Ζέφυρος, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Χ. Ευθυμιάδης συνεπικουρούμενος από τα μέλη των αρμοδίων επιτροπών κκ. Κ. Στυλιανού και Γιώργο Βελιγράδη.

«Μια από τις αρμοδιότητες της δημοτικής κοινότητας Ρόδου είναι η λειτουργία των κοιμητηρίων της πόλης. Λαμβάνουμε αποφάσεις για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη σωστή λειτουργία τους. Ο ιερός ναός των Ταξιαρχών τελεί υπό τη διαχείριση του Δήμου», δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Χ. Ευθυμιάδης και εξήγησε πως χρειάστηκε να συσταθούν επιτροπές για τη λειτουργία του ιερού ναού των Ταξιαρχών και του δημοτικού κοιμητηρίου.

Ο κ. Χ. Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπήρχαν και να συμπληρωθούν οι υποδομές.
Στη συνέχεια ο κ. Βελιγράδης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν για να βελτιωθεί η κατάσταση στο εσωτερικό του ιερού ναού των Ταξιαρχών.

«Προχωρήσαμε στην προμήθεια συναγερμού προκειμένου να περιοριστούν οι κλοπές στον ιερό ναό των Ταξιαρχών. Επιχειρούμε να βελτιώσουμε τους χώρους υγιεινής και να δημιουργήσουμε γραφεία για την στέγαση της εκκλησιαστικής επιτροπής. Αντικαταστήσαμε με πόρους από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ το δίκτυο της ηλεκτροδότησης στο κοιμητήριο», δήλωσε ο κ. Γ. Βελιγράδης και συμπλήρωσε, πως αγοράστηκαν και νέα ιερά σκεύη για το ναό των Ταξιαρχών.

«Αγοράσαμε και μέσα πυρόσβεσης προκειμένου να γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις σε περίπτωση ανάγκης», δήλωσε ο κ. Βελιγράδης.

«Από την ημέρα που αναλάβαμε καθήκοντα, καταγράψαμε τα προβλήματα και δώσαμε λύσεις. Προχωρήσαμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις για να μην πλημμυρίζει με νερό όταν βρέχει, το κοιμητήριο», είπε ο κ. Κώστας Στυλιανού που αναφέρθηκε και στην κατασκευή του νέου οστεοφυλακίου.

«Έχει τελειώσει η πρώτη φάση κατασκευής του οστεοφυλακίου. Έγιναν και εργασίες επισκευής του ιερού ναού των Ταξιαρχών. Παρεμβάσεις θα γίνουν ακόμη και στο κωδωνοστάσιο του ναού», είπε ο κ. Στυλιανού και πρόσθεσε πως οι προσπάθειες για τη βελτίωση του ιερού ναού και του δημοτικού κοιμητηρίου θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου