Τοπικές Ειδήσεις

Θεσμικού χαρακτήρα συνάντηση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου με τον δήμαρχο Ρόδου

Tην πρώτη θεσμικού χαρακτήρα συνάντηση γνωριμίας και παροχής κατευθύνσεων σε κρίσιμα ζητήματα που άπτονται των καθηκόντων της είχε χθες με την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αιμιλία Σοφία Μέρη ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.
Μετά το πέρας της συναντήσεως ο δήμαρχος Ρόδου προέβη στην ακόλουθη δήλωση σε συντάκτη της «δημοκρατικής»:
«Είχαμε σήμερα μια τυπική συνάντηση με την Εισαγγελέα για διάφορα θέματα με σημείο αιχμής τα ανήλικα παιδιά. Θέσαμε κάποια ζητήματα που απασχολούν κι έχουν να κάνουν με το νησί μας.
Πρόκειται για ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου για τα οποία πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Θα είμαστε σε επαφή και θα συναντηθούμε ξανά στους επόμενους ένα με δύο μήνες για να δούμε πού βρισκόμαστε και αν υπάρχουν εξελίξεις. Απαιτείται συνεργασία με την δημοτική αρχή για τα θέματα που αφορούν την κοινωνία και κυρίως τα ανήλικα παιδιά.
Θα τα φέρουμε και στο δημοτικό συμβούλιο αν χρειαστεί αφού όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ρόδου διαθέτει πολλές κοινωνικές δομές όπου απαιτείται η συνεργασία της Εισαγγελίας. Επιπλέον, πρέπει να κοιτάξουμε σοβαρά το θέμα της καλύτερης στελέχωσης των δομών αυτών με το κατάλληλο προσωπικό, κοινωνικούς λειτουργούς κ.λπ. –ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα ανήλικα παιδιά». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κρίσιμο ζήτημα που απασχόλησε την συνάντηση αφορά στην στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και κυρίως της Πρόνοιας και του προσωπικού που διενεργεί κοινωνικές έρευνες.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ίδια συνάντηση στην εικόνα της πόλεως Ρόδου και στην αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης στις παραλίες και η Εισαγγελέας κατέστησε σαφές πως θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την αποκατάστασή τους και μάλιστα άμεσα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου