Τοπικές Ειδήσεις

Αρθρο του κ. Γεωργίου Χαραλαμπόπουλου, για το σχέδιο νόμου “περί αιγιαλού και παραλίας”

Από το κ. Γεώργιο Χαραλαμπόπουλο, πρώην Νομάρχη Δωδεκανήσου,εστάλη η ακόλουθη επιστολή:

Φίλε κ. Διευθυντά,

Στο σημερινό φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας και σε άρθρο του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Βουλευτή μας κ. Γιάννη Παππά , δημοσιεύεται η διάταξη που προστέθηκε ήδη στο σχέδιο Νόμου,του Υπουργείου Οικονομικών περί αιγιαλού και παραλίας , με την οποία ισχύουν και στη Δωδεκάνησο , όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα , οι σχετικές διατάξεις περί << παλαιού αιγιαλού και παλαιάς παραλίας>>

Αξίζει να τονισθεί η μεγάλη χρησιμότης της ανωτέρω διάταξης από της δημοσίευσης του σχετικού Νόμου, η οποία θα λύσει πολλά , χρονίζοντα προβλήματα στα νησιά της Δωδεκανήσου που ισχύει ο Ιταλικός Κτηματολογικός Κανονισμός.

Έτσι στο εξής θα παύσουν να αποτελούν κοινόχρηστες δημόσιες εκτάσεις τμήματα παλαιάς παραλίας που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη της νομίμου από την οριογραμμή του αιγιαλού και σε πολλές περιπτώσεις και σε απόσταση 200 και πλέον μέτρων και πολλές φορές όπισθεν νομίμως μεταγραφεισών ιδιοκτησιών και οικοδομών , ώστε να είναι δυνατή η εκποίηση τους ως ιδιωτική περιουσία του δημοσίου .

Η σωστή εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης , όπως τυχόν βελτιωθεί κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή και στη Βουλή, επαφίεται εις την εγνωσμένη ικανότητα και γνώση των αρμοδίων της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου.

Για την ανωτέρω επιτυχία, αξίζει να επαινεθεί η προσπάθεια πολλών θεσμικών παραγόντων του Νομού μας , όπως των Βουλευτών μας, και ιδιαίτερα του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ Γιάννη Παππά, την καθοριστική παρέμβαση του οποίου γνωρίζω προσωπικά, του Περιφερειάρχη μας , της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, του ΣΕΤΕ και της Δ.Ε.Ε.Π. Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας .

Από τα καλά αποτελέσματα της ανωτέρω συνεργασίας γίνεται φανερό , πόσο αποτελεσματική είναι η παρέμβαση προς τούς αρμόδιους της Αθήνας , ακόμα και σε θέματα που οι επί χρόνια προσπάθειες είχαν αποβεί άκαρπες.

Η αγαστή αυτή συνεργασία ευχόμαστε να συνεχιστεί , ώστε να υλοποιηθεί στη συνέχεια και το εγνωσμένο ενδιαφέρον της σημερινής Κυβέρνησης για τα νησιά μας.

 

Ρόδος 22/2/2023

Φιλικά

Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος

Πρώην Νομάρχης Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου