Ρεπορτάζ

Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκεται η νέα γέφυρα επί του ποταμού Μάκκαρη

Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής νέας γέφυρας επί του ποταμού Μάκκαρη (Χαράκι) που είχε καταρρεύσει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, και δεν απομένουν παρά μόνον οι «λεπτομέρειες» για την απόδοσή της στην κυκλοφορία.
Όπως προέκυψε συγκεκριμένα και από επιτόπια αυτοψία της «δημοκρατικής», η γέφυρα αυτή καθεαυτή έχει προ πολλού ολοκληρωθεί και τώρα κατασκευάζονται τα πεζοδρόμια και τοποθετούνται τα κιγκλιδώματα, ενώ απομένουν και διάφορες άλλες λεπτομέρειες, προκειμένου το έργο να καταστεί «ώριμο» και να αποδοθεί στην κυκλοφορία.
Όπως έγραψε και άλλη φορά η «δημοκρατική» τα χρονοδιαγράμματα έχουν προ πολλού ξεπεραστεί και δικαιώνεται ο περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος, ο οποίος είχε διαβεβαιώσει μόλις άρχισε η κατασκευή του έργου, ότι θα είναι έτοιμο πριν την έναρξη της (φετινής) τουριστικής σεζόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου, η γέφυρα θα αποδοθεί στην κυκλοφορία πριν από τα τέλη Απριλίου. Θυμίζουμε ότι προηγήθηκαν η κατασκευή παρακαμπτήριων οδών βορείως της γέφυρας και μέσω των οικισμών Χαρακίου-Μασάρων, ενώ έγιναν και τα απαραίτητα έργα για την κίνηση των οχημάτων μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αρχαγγέλου-Μαλώνας-Μασάρων. Ταυτόχρονα είχε γίνει μετατόπιση του δικτύου μεταφοράς νερού από το φράγμα Γαδουρά, που αρχικώς είχε «πορεία» κατά μήκος των θεμελίων της γέφυρας, τα οποία και επιβάρυνε, γεγονός που είχε ήδη επισημαίνει η «δ» από το έτος 2013.
Στο μεταξύ με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα επισκευής της παλαιάς γέφυρας επί του ποταμού Γαδουρά (παλαιά εθνική οδός Μάσαρη-Κάλαθος), όπως ήδη έγραψε η «δ». Σημειώνεται ότι η γέφυρα έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα και ότι στους προγραμματισμούς της Περιφέρειας είναι και η ανακατασκευή της οδού Μάσαρη-Γαδουράς-νέα εθνική οδός Ρόδου-Λίνδου.
Με την ευκαιρία σημειώνεται ότι έχουν τοποθετηθεί στηθαία κατά μήκος όλου του κεντρικού οδικού δικτύου του νησιού (το έργο συνεχίζεται και σε δευτερεύοντες δρόμους) και ότι έχει αντικατασταθεί ο φωτισμός με λάμπες Led, με αποτέλεσμα να καθίσταται πιο ασφαλής η κίνηση των οχημάτων..

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου