Ειδήσεις

Πάτμος: Ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Βόρεια Ελλάδα

Ένα όνειρο ήταν η σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα, γιατί θα εξυπηρετούσε το Θρησκευτικό τουρισμό. Η Πάτμος ένας μοναδικός προορισμός θρησκευτικού τουρισμού έχανε πολλά γκρουπ και μεμονωμένους επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα από τη βόρειο Ελλάδα από την έλλειψη απευθείας συγκοινωνίας.
Με την προκήρυξη διαγωνισμού σύνδεσης της Καβάλας με την Πάτμο το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα.
Αναλυτικά,
Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός που θα αναδείξει την ακτοπλοϊκή εταιρεία η οποία θα συνδέσει τη Βόρεια Ελλάδα με τα νησιά του Αιγαίου. Ο διαγωνισμός, όπως αναφέρει το limnosfm100 διεξήχθη δημόσια στις 10 το πρωί της Πέμπτης, στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώπιον 5μελούς επιτροπής, η οποία ορίστηκε με απόφαση του ΥΝΑ.
Αν και επίσημη ανακοίνωση αναμένεται σε 20 εργάσιμες ημέρες, πληροφορούμαστε πως η τελική επιλογή των μειοδοτών, θα γίνει με σειρά προτεραιότητας κατηγορίας πλοίων. Η εκτιμώμενη προϋπολογισθείσα δαπάνη για το πρώτο έτος της σύμβασης (σύνολο 52 εβδομάδες) ανέρχεται στα 12.518.204,40 €.
Πρόταση κατέθεσε η ακτοπλοϊκή εταρεία HSW και αφορούσε την εκτέλεση των δρομολογίων :
Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Άγιος Κήρυκος Ικαρίας και επιστροφή, με 1 δρομολόγιο την εβδομάδα. Το πλοίο θα έχει την υποχρέωση να προσεγγίζει την Πάτμο άνευ μισθώματος, από τις 15 Ιουνίου 2015 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015 (σύνολο 13 εβδομάδες).

parmostimes.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου