Ειδήσεις

Πως αντιδρά η Αμερικανική τουριστική βιομηχανία στις εντολές Μπάιντεν για τα ταξίδια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αμέσως μετά την ορκωμοσία του με ένα στυλό σβήνει την κληρονομιά του Ντόναλντ Τραμπ -και στον κλάδο- υπογράφοντας πάνω από 100 νέες εκτελεστικές εντολές.

Ανάμεσα τους και η υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα, τρένα, πλοία και λεωφορεία. Ικανοποιώντας το αίτημα της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης (US Travel Association).

Στόχος της προεδρίας Μπάιντεν είναι, να ενισχυθούν τα μέτρα δημόσιας υγείας γύρω από τα διεθνή ταξίδια. Προκειμένου να μετριαστεί περαιτέρω η εξάπλωση του COVID-19.

Με το βλέμμα στραμμένο στις δοκιμές

Οι ταξιδιωτικές και τουριστικές ενώσεις των ΗΠΑ δηλώνουν ικανοποιημένες από τα πρώτα μέτρα. Αλλά εμμένουν πως η καραντίνα είναι “αναποτελεσματική” και θεωρούν πως το “κλειδί” είναι οι δοκιμές.

Η Αμερικανική Ταξιδιωτική Ένωση (US Travel Association), χαιρέτησε τις νέες εκτελεστικές εντολές από τον Λευκό Οίκο για την απαίτηση μάσκας και την άρση της απαγόρευσης ταξιδιών Μουσουλμάνων.

Αλλά φαίνεται διστακτική για τους νέους περιορισμούς στα εισερχόμενα ταξίδια. Και εξέφρασε ανησυχίες για την απαίτηση καραντίνας.

“Πιστεύουμε, τονίζει σε ανακοίνωση της ότι η υποχρεωτική απαίτηση καραντίνας για τους διεθνείς ταξιδιώτες είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί. Και είναι περιττή λόγω των απαιτούμενων δοκιμών και των πολλών άλλων μέτρων που ισχύουν τώρα.

Η απαίτηση εισερχόμενων δοκιμών του CDC είναι το “κλειδί” για το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών και προσθέτει ένα άλλο σημαντικό επίπεδο ασφάλειας.

Όπου δεν υπάρχουν καθορισμένοι λιμένες εισόδου για τους ταξιδιώτες, οι υποχρεωτικές δοκιμές και άλλες απαιτήσεις είναι ανέφικτες.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την νέα κυβέρνηση για να αναπτύξουμε ρεαλιστικές και αποτελεσματικές πολιτικές.
Με πρόσθετες συστάσεις, ώστε να συνεχίσουμε το ασφαλές άνοιγμα του ταξιδιού”.

Η Airlines for America (A4A) χαιρετίζει επίσης την στήριξη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην αμερικανική αεροπορική βιομηχανία.

Και εκτιμά πως “οι πολιτικές του προωθούν την αποκατάσταση ταξιδιών με τρόπο που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ευημερία όλων των επιβατών και των υπαλλήλων.

Οι δοκιμές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ασφαλή επανάληψη των ταξιδιών χωρίς καραντίνες, οι οποίες είναι δύσκολο να επιβληθούν και συχνά αποδεικνύονται αναποτελεσματικές.

Προσβλέπουμε στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με τη κυβέρνηση Μπάιντεν για την εφαρμογή προγραμμάτων και πολιτικών που θα νικήσουν αυτόν τον ιό, θα αποκαταστήσουν την οικονομική ανάπτυξη και θα επιτρέψουν την ασφαλή και υπεύθυνη άρση των περιορισμών ταξιδιού και καραντίνας”.

Στο ίδιο μήκος και η Αμερικανική Ένωση Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA). Η οποία ζητά τροποποιήσεις στη νέα εντολή CDC που απαιτεί απόδειξη αρνητικής δοκιμής COVID-19 “για όλους τους επιβάτες που φτάνουν στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών πολιτών”.

Η ASTA εκτιμά πως οι νέες εντολές “θα βοηθήσουν στην τόνωση της ανάκαμψης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και θα παρέχουν υποστήριξη σε υπαλλήλους και μέλη της”.

Πηγή : tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου