Τοπικές Ειδήσεις

Eντονη κινητικότητα στο τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ. ενόψει και της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης – Aναμένεται στη Pόδο ο Γραμματέας

Κινητικότητα καταγράφεται στο τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ μετά και την ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση του Κινήματος Αλλαγής ν. Δωδεκανήσου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς εντός του Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμα εκδηλώσεις.
Στις αρχές του επόμενου μηνός και σε ημερομηνία που θα καθοριστεί στο επόμενο διάστημα αναμένεται στη Ρόδο ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης για την κοπή της πίτας της Ν.Ε., ενώ στο τέλος Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο Περιφερειακή Συνδιάσκεψη, παρουσία κορυφαίων στελεχών του κόμματος στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Πανελλαδική Προγραμματική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ορόσημο για το μέλλον του.
Η Συνδιάσκεψη με αντικείμενο τη «σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα», θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7-8 Μαρτίου, και θα συνδυαστεί με εκδήλωση – αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη, με αφορμή την γιορτή της Γυναίκας.
Θα είναι επικεντρωμένη αυστηρά σε έξι θεματικές συζητήσεις και ισάριθμα πάνελ, ενώ της Συνδιάσκεψης θα προηγηθούν αντίστοιχες περιφερειακές συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα, μια εκ των οποίων και στη Ρόδο στο τέλος Φεβρουαρίου, όπως επίσης και εξορμήσεις στελεχών και βουλευτών για ενημέρωση και συνδιαμόρφωση θέσεων από τα «κάτω προς τα πάνω».

Οι έξι θεματικές ενότητες της Πανελλαδικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΚΙΝ.ΑΛ. έχουν ως εξής:
1. Οι νέες πολιτικές και ιδεολογικές συγκρούσεις στον κόσμο και η θέση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.
2. Ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας σήμερα στην προοπτική της Ένωσης. Το μεταναστευτικό ζήτημα.
3. Βιώσιμη ανάπτυξη και η ελληνική οικονομία στην ψηφιακή εποχή.
4. Ο πολιτικός φιλελευθερισμός ως βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας.
5. Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος.
6. Η απάντηση στην κλιματική κρίση: μια νέα πράσινη συμφωνία (Newgreendeal-Στοίχημα ζωής)

Παράλληλα, ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για το ΚΙΝ.ΑΛ. αφορά στη Νεολαία, όπου καταγράφεται σημαντικό έλλειμμα, καθώς στις νεότερες ηλικίες κυριαρχούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει αναλάβει ο γραμματέας του Κινήματος κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία, με εφαλτήριο τα φοιτητικά του χρόνια, όπου δραστηριοποιήθηκε στην ΠΑΣΠ, έχοντας ενεργή δράση στο ΕΜΠ.
Τον Νοέμβριο του 2021, όπως ακριβώς προβλέπεται από το Καταστατικό, θα διεξαχθεί με καθολική ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος, η εκλογή νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ με τη Φώφη Γεννηματά να είναι υποψήφια εκ νέου.


Από την άλλη πλευρά, φαίνεται πως ο ισχυρότερος εσωκομματικός της αντίπαλος ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, -επί του παρόντος- οργανώνεται αθόρυβα.
Στα τοπικά κομματικά όργανα, πάντως επικρατεί αισιοδοξία μετά την επιτυχημένη όπως την χαρακτηρίζουν -λόγω και της μεγάλης συμμετοχής- ανοιχτής Νομαρχιακής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο Plaza. Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η πορεία της παράταξης και τα Εθνικά ζητήματα με βασικό ομιλητή ήταν τον Δωδεκανήσιο βουλευτή Α’ Αθήνας του Κινήματος Αλλαγής κ. Κώστα Σκανδαλίδη.
Την συνεδρίαση άνοιξε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ν. Δωδεκανήσου κ. Νίκος Τρίπης ο οποίος μίλησε για το πλούσιο παρελθόν της παράταξης, για τις σπουδαίες τομές που έφερε στη χώρα η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ και για τα εθνικά ζητήματα στα οποία καλείται η χώρα να απαντήσει. Όσον αφορά στην πορεία της παράταξης ανέφερε ότι πρέπει να φανεί τολμηρή στις νέες προκλήσεις τόσο της κοινωνίας όσο και της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, προκειμένου να ξαναφέρει κοντά της τη νέα γενιά.
Από την πλευρά του, ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στο ρόλο που θα πρέπει να παίξει η παράταξη στη νέα εποχή προκειμένου να γίνει η δημιουργική δύναμη της χώρας. Ακόμη, μίλησε για τη σημασία του χώρου στην ελληνική κοινωνία και στην πολιτικοποίηση της καθημερινότητας ώστε οι θέσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. να ξαναμπούν στο επίκεντρο. Άσκησε κριτική στη νέα κυβέρνηση διότι όπως είπε, η οικονομική της πολιτική είναι συνέχεια της αποτυχημένης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διαφορά. Επίσης αναφέρθηκε στην προκλητικότητα της γειτονικής χώρας και στη σημασία χάραξης εθνικής στρατηγικής και υπογράμμισε τη σημασία της υποστήριξης από τα μεγαλύτερα στελέχη στη νεότερη γενιά της παράταξης, ώστε να δημιουργηθεί η μαγιά που θα ξανακάνει το κίνημα μεγάλο.
«Η δυναμική συμμετοχή των φίλων και των μελών του Κινήματος Αλλαγής που παρευρέθηκαν στην νομαρχιακή συνέλευση, και η εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων στη συζήτηση που ακολούθησε γύρω από τα εθνικά μας θέματα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αποτελούν άλλο ένα βήμα, προς την ιδεολογική και πολιτική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, και η οποία έχει σαν σκοπό να ορίσει το αποτύπωμα του Κινήματος έναντι των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής. Το Κίνημα Αλλαγής καλεί όλους όσους θέλουν πραγματικές, προοδευτικές πολιτικές ρήξεις, όπως έκανε πάντα η προοδευτική παράταξη, να συμπαραταχθούν μαζί μας, για να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να έρθει», δήλωσε στη “δ” ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Νίκος Τρίπης ο οποίος έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για την εκδήλωση της κοπής της πίτας καθώς και για την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου