Τοπικές Ειδήσεις

Ενισχύεται η υδροδότηση της Ιαλυσού

Ενισχύεται η επάρκεια νερού στην περιοχή της Ιαλυσού με το έργο που ανέλαβε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να προχωρήσει, αφού θα συνδεθεί με το Φράγμα Γαδουρά.
Μιλώντας στην «δ» ο ειδικός συνεργάτης του περιφερειάρχη σε θέματα έργων κ. Στέργος Στάγκας για το έργο, υπογράμμισε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατάφερε να εντάξει στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το έργο για την ‘Αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων πόλεως Ρόδου –ανατολικής πλευράς’ ύψους 1.600.000 ευρώ. Η διαδικασία του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε επιτυχώς και οδεύουμε προς εκτέλεση για τις επόμενες διαδικασίες. Αφορά στη σύνδεση της περιοχής Τσαΐρι μέχρι και την Κεραμιδένια δεξαμενή της Ιαλυσού (πίσω από την Φιλέρημο, χωρητικότητας 3.500 κυβικών νερού) και η έγκριση μελέτης με τους όρους δημοπράτησης, ψηφίστηκαν πρόσφατα. Το έργο θα συνδεθεί με το Φράγμα του Γαδουρά. Είναι ένα μεγαλόπνοο έργο και θα δώσει μόνιμες λύσεις στην περιοχή της Ιαλυσού. Η συγκεκριμένη δεξαμενή τροφοδοτείται μέχρι και τώρα από γεωτρήσεις. Με αυτό το νέο έργο που θα δημοπρατηθεί, θα εξασφαλιστεί, πλέον, η επάρκεια νερού στην Ιαλυσό. Αυτό σημαίνει ότι οι γεωτρήσεις που θα απελευθερωθούν, θα βοηθήσουν τις γύρω περιοχές, όπως η Παστίδα κ.λπ.».
Ο κ. Στάγκας, επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει σύντομα και με λεπτομέρειες τα νεότερα σχετικά με τα έργα της ΠΝΑι που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η ολοκλήρωση της αντικατάστασης των λαμπτήρων στο περιφερειακό δίκτυο με λάμπες τύπου LED, η αποκατάσταση των δικτύων φωτισμού, η κατασκευή νέων πεζοδρομίων στο νησί της Ρόδου και οι διαγραμμίσεις σε πολλά νησιά.
«Όλες αυτές οι παρεμβάσεις δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν σε τέτοια μεγάλη έκταση και με τόσους υψηλούς προϋπολογισμούς, με σημείο αιχμής την ασφάλεια του οδικού δικτύου. Η ΠΝΑι επέδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για περιοχές στο νησί της Ρόδου, όπως η Κατταβιά, το Κιοτάρι, η Ψίνθος, οι Φάνες, ο Μεσαναγρός κ.λπ. καθώς και για το οδικό δίκτυο στα υπόλοιπα νησιά» τόνισε ο κ. Στάγκας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου