Τη Ροδιακή Έπαυλη έπληξε η κακοκαιρία το βράδυ της Κυριακής. Κάποια από τα κλαδιά συγκεκριμένα του δέντρου που υπάρχει στην είσοδο του κτηρίου έσπασαν λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν στο νησί και προκάλεσαν ζημιές στο στηθαίο.
Συνεργεία του Δήμου κλάδεψαν τα επικίνδυνα κλαδιά, ενώ τοποθετήθηκε προειδοποιητική σήμανση που απαγορεύει στους πολίτες να εισέρχονται στο κτήριο. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει επηρεαστεί από την κακοκαιρία και τις ζημιές, που προκλήθηκαν από την πτώση των κλαδιών η στατικότατα της Ροδιακής Έπαυλης, η οποία φαίνεται ωστόσο να έχει πολλά προβλήματα λόγω της ελλιπούς συντήρησης. Από το Δήμο Ρόδου δεν υπήρξε πάντως καμία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της Ροδιακής Έπαυλης.
Το χαλάζι σε μέγεθος «κορόμηλου», που έπεσε το βράδυ της Κυριακής στην πόλη και στα χωριά (κυρίως της δυτικής πλευράς) δεν φαίνεται ωστόσο να προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα. «Δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας. Το χαλάζι δεν προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες ούτε και στα θερμοκήπια στο Μαντρικό, τουλάχιστον όπως προκύπτει από την ενημέρωση που είχαμε από τους παραγωγούς. Υπήρξαν μόνο κάποια μικρά προβλήματα από πτώσεις κλαδιών στο οδόστρωμα. Γενικώς όμως δεν σημειώθηκαν σοβαρά συμβάντα», είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Αγαπητός Πάλλας.
Οι θυελλώδεις άνεμοι «παρέσυραν» όμως στο πέρασμά τους κλαδιά δέντρων, κολώνες φωτισμού της ΔΕΗ, καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ και πινακίδες από καταστήματα, στις περιοχές Αγίων Αποστόλων, Κορακόνερου και στην Ανάληψη (φωτογραφίες από τον “Κυκλώνα Ρόδου”). Συνεργεία του Δήμου έσπευσαν να απομακρύνουν τις πεσμένες πινακίδες και τα κλαδιά. Ευτυχώς σε καμία από τις περιπτώσεις δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου τέθηκε σε άμεση ισχύ το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Δεν προκλήθηκαν όμως ιδιαίτερα προβλήματα και στο αεροδρόμιο, καθώς οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Καθυστέρησε μόνο να προσγειωθεί κατά 20 λεπτά αεροσκάφος της Ryanair που δεν μπορούσε να προσεγγίσει το αεροδρόμιο λόγω της κακοκαιρίας το βράδυ της Κυριακής.
Σημειώνεται ότι σε διαρκή επιφυλακή παρέμενε το τμήμα πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Δεν χρειάστηκε όμως η συνδρομή των συνεργείων, ενώ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου δεν δέχθηκε κλήσεις.
Σε επιφυλακή καθ΄ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας βρισκόταν και η διαδικτυακή μετεωρολογική ομάδα «Κυκλώνας της Ρόδου» με επικεφαλής τον Γιάννη Μανωλά, που ενημέρωναν τους πολίτες για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα, ενώ άμεση ήταν και η ενημέρωση από τα μέλη όπου διαπίστωναν προβλήματα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Ρόδου.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα υποχωρούν από σήμερα, ενώ ο καιρός προβλέπεται καλός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ