Αθλητικά

Στις 13 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών

Στις 13 Φεβρουαρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας που δημιουργήθηκε από το Δήμο Ρόδου.
Στην έναρξη της λειτουργίας του ξενώνα αναφέρθηκε χθες, ομιλώντας προς τους δημοσιογράφους η αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Λίτσα Κρεμαστινού.

Ο ξενώνας φιλοξενίας παρέχει ασφαλή διαμονή στις γυναίκες και στα παιδιά τους που έχουν υποστεί σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική κακοποίηση ή οικονομική υστέρηση. Παρέχει στήριξη για την αντιμετώπιση των τραυματικών εμπειριών τους, προκειμένου να θέσουν ένα τέλος στη βία, να επανακτήσουν αυτοσεβασμό και να θέσουν τις βάσεις για μια ανεξάρτητη ζωή.

«Γίνονται δεκτές γυναίκες θύματα βίας ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, ηλικίας καθώς και θύματα εμπορίας ανθρώπων (trafficking)», εξήγησε η κ. Λίτσα Κρεμαστινού.
«Για να λειτουργήσει όπως θέλουμε η δομή περιμένουμε να προσληφθούν τέσσερα άτομα ακόμη. Ο ξενώνας έχει ανοίξει εδώ λίγο καιρό και παρέχει υπηρεσίες», δήλωσε η αντιδήμαρχος Πρόνοιας και πρόσθεσε πως είναι σημαντική για τη δομή του ΔΟΠ η πρόσληψη μιας παιδοψυχολόγου που θα παρέχει υπηρεσίες στα παιδιά και στους γονείς. «Μέχρι τώρα φιλοξενία στον ξενώνα έχουν βρει δύο γυναίκες. Χρειάστηκε να γίνουν στο χώρο επισκευές που είχαν κόστος 100.000 ευρώ. Τα εγκαίνια του χώρου θα γίνουν στις 13 Φεβρουαρίου. Τότε θα γίνει ευρύτερα γνωστή η δομή που δημιουργήθηκε. Όταν οι γυναίκες ξέρουν πως υπάρχει ένας χώρος για αυτές δεν θα φοβούνται να κάνουν βήματα για να εξέλθουν από τα πλαίσια που τις περιορίζουν», δήλωσε η κ. Κρεμαστινού και πρόσθεσε πως οι γυναίκες μπορούν να φιλοξενηθούν στον ξενώνα έως και έξι μήνες.
Η κ. Κρεμαστινού αναφέρθηκε και στο συμβουλευτικό κέντρο που λειτουργεί στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.
«Από το κέντρο αυτό παρέχονται συμβουλές σε πολίτες που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Δεν προσέρχονται δηλαδή μόνο οι κακοποιημένες γυναίκες», εξήγησε η κ. Κρεμαστινού. Η αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και σε άλλα προγράμματα που θα τύχουν εφαρμογής στο Δήμο Ρόδου. «Την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκομαι στην Αθήνα προκειμένου να ενημερωθώ για ένα πρόγραμμα που θα ξεκινήσει μέσα στο τρέχον έτος να εφαρμόζεται», δήλωσε η κ. Κρεμαστινού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου