Αθλητικά

Απορρίφθηκε η αγωγή αθλητή ιστιοσανίδας κατά του ΝΟΡ

Mε απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου απορρίφθηκε εκ νέου αγωγή γνωστού αθλητή ιστιοσανίδας κατά του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου.
Ομοια αγωγή του είχε απορριφθεί ως αόριστη και από το Εφετείο Δωδεκανήσου.
Ο ενάγων υποστήριξε ότι είναι αθλητής ιστιοσανίδας του αθλητικού σωματείου από το έτος 1981. Ότι κατά τη χρονική περίοδο από το έτος 1991 μέχρι το έτος 2001 παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις και απέσπασε μεγάλες διακρίσεις σε αγώνες σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και σε διεθνείς διοργανώσεις.
Ότι, προκειμένου να συμμετάσχει στους αγώνες αυτούς, ο ΝΟΡ διατίθετο να αναλάβει, ως όφειλε και όπως συνηθίζεται σε όλα τα αθλητικά σωματεία, να του καλύπτει όλα τα έξοδα για μεταφορά, διαμονή, διατροφή και συμμετοχή στους αγώνες.
Ότι λόγω οικονομικών δυσχερειών του ΝΟΡ και προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες κατά τα έτη 1992 μέχρι 1997, κατέβαλε εξ ιδίων το συνολικό ποσό των 8.000.000 δραχμών που το ΝΟΡ εισέπραξε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως έκτακτη επιχορήγηση, για να του το αποδώσει.
Ότι κατά το χρονικό διάστημα από 20.10.2001 μέχρι 29.10.2001 συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδας που διεξήχθη στη Βραζιλία και ότι ο εναγόμενος επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Αιγαίου με το ποσό των 2.000.000 δραχμών για την κάλυψη μέρους των εξόδων του κατά τη συμμετοχή του αυτή.
Ότι ο ΝΟΡ παρακράτησε τα παραπάνω ποσά και αρνείται να του τα καταβάλει, ως όφειλε, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του. Ότι εξ αιτίας της συμπεριφοράς αυτής του ΝΟΡ υπέστη ηθική βλάβη λόγω της ταλαιπωρίας του για τη διεκδίκηση των άνω χρηματικών ποσών και των οικονομικών του δυσκολιών.
Με βάση το ιστορικό αυτό, ζήτησε να υποχρεωθεί ο ΝΟΡ να του καταβάλει 32.347.02 ευρώ, ως αποζημίωση.
Το ΝΟΡ εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Αποστολά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου