Ειδήσεις

Εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών μηνύθηκε από 12 συναδέλφους του

Για   ψευδή   καταμήνυση,   διατάραξη   οικιακής  ειρήνης   και   συκοφαντική   δυσφήμιση καταμηνύθηκε από 12 συναδέλφους του εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών που εστράφη με αναφορές του σε βάρος εταιρείας που έχουν συστήσει αλλά και δημοσίων λειτουργών στο ΚΤΕΟ υποστηρίζοντας ότι τέλεσαν ποινικά κολάσιμες πράξεις με τη λειτουργία και ταξινόμηση φορτηγού που χρησιμοποιούν για τις ανάγκες της σχολής τους.
Οι   ίδιοι  εστράφησαν   με  τη   μήνυσή   τους  και   κατά  πραγματογνώμονα  τον  οποίο καταμήνυσαν για τα αδικήματα της ψευδορκίας    και της παράβασης καθήκοντος.
Ο τελευταίος,  όπως έγραψε η  «δημοκρατική»,  διαπίστωσε σοβαρές παραβάσεις σε ρυμουλκούμενο που χρησιμοποιούν οι μηνυτές.
Τα μέλη της σχολής διατείνονται ωστόσο ότι ο έμπορος που τους πώλησε το επίδικο ρυμουλκούμενο αρνήθηκε απόλυτα ότι ο ίδιος είχε αναφέρει ο,τιδήποτε από αυτά που του αποδίδουν οι δύο εγκαλούμενοι.
Φέρεται συγκεκριμένα να απάντησε στον πραγματογνώμονα ότι το εν λόγω όχημα είναι αυτό  που  εισήγαγε  στην   Ελλάδα   μαζί  με  ένα  τράκτορα  εργοστασίου   κατασκευής MERCEDES χρώματος λευκού. Όταν το έφερε, μάλιστα στην Ελλάδα το όχημα είχε και μία ράμπα, η οποία όμως είχε πια αφαιρεθεί.
Απάντησε στον πραγματογνώμονα ότι είχε εισαγάγει για λογαριασμό της εταιρείας «ΕΣΟΡ» ένα τράκτορα εργοστασίου κατασκευής ΗΑΝΟΜΑΚ (χρώματος μπλε) και μια επικαθήμενη καρότσα εργοστασίου κατασκευής LOTS, η οποία είχε την ιδιότητα να φέρει ένα άξονα ο οποίος όταν το τιμόνι του τράκτορα έστριβε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση έστριβαν και οι ρόδες της καρότσας.
Διαβάζοντας την πραγματογνωμοσύνη του δεύτερου εγκαλουμένου διαπίστωσε, όπως υποστηρίζεται στη μήνυση, ότι τα λεγόμενά του είχαν διαστρεβλωθεί   και ότι ουδέποτε μετά το έτος 1992 πώλησε στην εταιρεία αυτοκίνητο ή επικαθήμενο εκτός από τα προαναφερθέντα. Ο πραγματογνώμονας, όπως ισχυρίζονται, απολύτως μεροληπτικά και αδικαιολόγητα στην πραγματογνωμοσύνη φέρεται να περιέλαβε πλήθως σοβαρών ανακριβειών, τις οποίες και παραθέτουν τονίζοντας ότι παρά την προσπάθεια του πραγματογνώμονα να αποδώσει αρνητικό χρώμα στα ευρήματά του, τα ίδια αυτά τα ευρήματα του αποδεικνύουν ότι το επικαθήμενο είναι αυτό το ίδιο που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του.
Προκύπτουν, επιπλέον,     από     την     από     16.12.2013     έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της ΕΛ.ΑΣ. ότι το επικαθήμενο είναι αυτό το ίδιο που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Στράτος Καρανικόλας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου