Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο κυβερνήτης του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Ross DDG – 71, κλάσης Arleigh Burke, αντιπλοίαρχος κ. Todd H. Gorman και ο Αμυντικός Ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα πλοίαρχος κ. Robert H. Palm.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κυβερνήτης κ. Gorman εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την παραμονή του πολεμικού πλοίου στη Ρόδο μέχρι και την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, δεδομένου ότι η πόλη της Ρόδου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο 280μελές πλήρωμά του.

Οι συνομιλίες έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκε μάλιστα η εξαιρετική γνώση της ελληνικής γλώσσας από την Αμυντικό Ακόλουθο Άμυνας πλοίαρχο κ. Robert H. Palm, ενώ ο κυβερνήτης αντιπλοίαρχος κ. Todd H.Gorman έδειξε να γνωρίζει, λόγω καταγωγής του από τη Φλόριδα, την πολιτική διαδρομή του εκ Καλύμνου καταγόμενου Γερουσιαστή κ. Μπιλιράκη, όπως και του γιού του, ο οποίος είναι μέλος του Οίκου των Αντιπροσώπων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ του κυβερνήτη του αμερικανικού πλοίου και του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ