Ειδήσεις

Αποτελέσματα Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς ατυχήματα

Το Σάββατο βράδυ, 18 Οκτωβρίου 2014, η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ (www.efthita.gr) διοργάνωσε για 9η χρονιά την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», έχοντας μεγάλη απήχηση στους διασκεδαστές με παράλληλη ενθάρρυνση για συνέχιση αντίστοιχων ενεργειών από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.
Η δράση αυτή διενεργήθηκε ταυτόχρονα σε 21 πόλεις στην Ελλάδα μεταξύ αυτών και η Ρόδος, η πρώτη πόλη στην Ελλάδα (2006) και 28 χώρες της Ευρώπης παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε 3 χώρους διασκέδασης BARRATRES, REX και VIAMARE και το μήνυμα της βραδιάς ήταν: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

12 Εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ μαζί με το Σώμα Εθελοντών Διασωστών του ΕΕΣ, κινητοποιήθηκαν για να ευαισθητοποιήσουν τους διασκεδαστές, παροτρύνοντάς τους να μην καταναλώσουν αλκοόλ στην περίπτωση που θα αναλάμβαναν το ρόλο του «οδηγού της παρέας τους».
117 διασκεδαστές όλων των ηλικιών συμμετείχαν στη δράση και συμφώνησαν να φορέσουν το αναγνωριστικό βραχιολάκι, σημάδι της δέσμευσής τους να μην πιούν.

98 άτομα, προσήλθαν και προέβησαν σε φιλικό αλκοτέστ. Από αυτούς το 89% κράτησαν την υπόσχεσή τους να μείνουν κάτω από το νόμιμο όριο του 0.25 (0.10 για τους επαγγελματίες, τους νέους οδηγούς και τους δικυκλιστές) που ορίζει ο ΚΟΚ.
4 οδηγοί, ήταν πάνω από το όριο και οι υπόλοιποι οδηγοί ήταν με μικρές αποκλίσεις από το όριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι διαπιστώθηκε πως οι διασκεδαστές αλλάζουν τις συνήθειές τους και αρχίζουν να υιοθετούν υγιείς συμπεριφορές.
Σύμφωνα και με τα στοιχεία της Ε.Ε. για το έτος 2013, από το συνολικό αριθμό θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρώπη, το 24,9% οφείλονταν στη μέθη ενώ τα τροχαία στο σύνολο τους, σύμφωνα με το World Health Organization (WHO), αποτελούν πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15 – 29 ετών, δεύτερη για ηλικίες 5 – 14 και τρίτη για ηλικίες 30 – 44 ετών.

Η εν λόγω ενέργεια πραγματοποιήθηκε από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ με τη συμβολή της Τροχαίας που διαθέτει τα αλκοολόμετρα και υποστηρίχτηκε από το Σώμα εθελοντών Διασωστών του Ε.Ε,Σ, μέλη του Α.Σ ΡΟΔΟΣ, τους Φίλους Κινηματογράφου Κρεμαστής με την διάθεση υλικού προβολής, την ΣΥΦΑΚ με την διάθεση αλκοτέστ μιας χρήσεως και την METAXOTIPIKI ΡΟΔΟΥ για τα Banner της εκδήλωσης.
Επιπλέον, καθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης ήταν η βοήθεια και ο ζήλος των εθελοντών της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, Δέσποινα, Μάνθα, Γιάννη, Μάνο, Κατερίνα, Ιωάννα, Αντώνη, Γιάννη, Κυριακή, Αγγελική, Κατερίνα, Μαρία, Αθηνά, Μαρία, και συντονιστών της.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, είχε αποφασίσει να δώσει τα ονόματά στο τύπο όσων διασκεδαστών επιθυμούσαν και συμφωνούσαν ως επιβράβευση της υπόσχεσή τους και ως οδηγοί της παρέας δεν κατανάλωσαν αλκοόλ και τήρησαν τη δέσμευσή τους του «οδηγού της παρέας»
Οι οδηγοί που δέχτηκαν να δοθούν τα ονόματά τους στον τύπο ως επιβράβευση της τήρησης της δέσμευσή τους είναι: Σαντορινιός Νεκτάριος, Σιγανός Αντώνης, Χατζηπέτρου Μαρία, Γουργουλέτη Ελένη, Σούκερα Ελένη, Λαγού Εύη, Χριστοπούλου Κατερίνα, Χαράλαμπος Νικόλαος, Πλάτση Μαρία, Χριστοδούλου Τάσος, Κοντοδιός Νίκος, Τασούλα Καθολική, Ζάχου Γιώτα, Πίκος Γιώργος,, Βασιλούδη Αγγελική, Κρεμμύδα Εύη, Χριστοπούλου Κατερίνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου