Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη θλίψη της και τη συμπαράστασή της στον ειδικό φρουρό που πρωταγωνίστησε στην επίθεση της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στην πρεσβεία του Ιράν εξέδωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής.

Ο λόγος που εξέδωσαν την ανακοίνωση είναι η απώλεια της συζύγου του ειδικού φρουρού, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Όπως σημειώνουν, ο ειδικός φρουρός «αδιαφόρησε για τις «σειρήνες» των επικριτών του, αδιαφόρησε ακόμα και για τους βιαστικούς τιμωρούς του, χωρίς να ξεπουλήσει τον προσωπικό Γολγοθά του με τα «αργύρια» της λύπησης, σηκώνοντας δύο σταυρούς, έναν τον προσωπικό του και έναν της υπηρεσιακής διαπόμπευσης».

Ωστόσο, ο ΣΕΦΕΑΑ υπογραμμίζει πως εκείνοι που τον τιμώρησαν και έδωσαν εντολή μετακίνησής του θα έπρεπε να τον στηρίξουν και να τον προστατεύσουν, καθώς ήξεραν το προσωπικό του πρόβλημα.

«Εμείς ζητούμε ταπεινά συγνώμη από τον συνάδελφο αισθανόμενοι ότι είναι το ελάχιστο που οφείλουμε απέναντι στο μεγαλείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του» καταλήγει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ:

«Δυστυχώς η ζωή μας επιφυλάσσει την τελευταία κουβέντα στα γεγονότα, έχοντας τη δύναμη να ξεσκεπάζει την ανθρώπινη υποκρισία και υπεροψία, έχοντας τη δυνατότητα να υπερβαίνει τη μικροψυχία και την απανθρωπιά, παράλληλα όμως να αποκαλύπτει το μεγαλείο της υπομονής, της καρτερικότητας, της αξιοπρέπειας!

Αναφερόμαστε στον «πρωταγωνιστή» της «επιδρομής» στην πρεσβεία του Ιράν του οποίου το μεγαλείο της ψυχής του, αδιαφόρησε για τις «σειρήνες» των επικριτών του, αδιαφόρησε ακόμα και για τους βιαστικούς τιμωρούς του, χωρίς να ξεπουλήσει τον προσωπικό Γολγοθά του με τα «αργύρια» της λύπησης, σηκώνοντας δύο σταυρούς, έναν τον προσωπικό του και έναν της υπηρεσιακής διαπόμπευσης.

Κανένας δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει, κανένας δεν ήταν υποχρεωμένος να γνωρίζει, εκτός από εκείνους που τον τιμώρησαν, εκτός από εκείνους που έδωσαν την εντολή μετακίνησης, εκτός από αυτούς που τη διέταξαν, ενώ θα έπρεπε να τον στηρίζουν και να τον προστατεύουν!

Διαμηνύουμε σε κάθε πλευρά, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, την απαίτηση να εγκαταλειφθεί από την Διοίκηση η απαράδεκτη συμπεριφορά της αντιμετώπισης των χαμηλόβαθμών ως RES (πράγμα) παίρνοντας πίσω την άδικη και αναχρονιστική διαταγή της μετακίνησης.

Εμείς ζητούμε ταπεινά συγνώμη από τον συνάδελφο αισθανόμενοι ότι είναι το ελάχιστο που οφείλουμε απέναντι στο μεγαλείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του!».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ