Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το τετραήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο: «Κι αν ήσουν εσύ; Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες». Το σεμινάριο ήταν συνδιοργάνωση του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.
45 εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι τοπικών φορέων (επιτροπή δικηγορικού συλλόγου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Δίοδος, Γραφείο ασύλου) συμμετείχαν επί τέσσερις μέρες στα βιωματικά εργαστήρια. Εφαρμόζοντας τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, εμβάθυναν στο άκρως επίκαιρο ζήτημα των προσφύγων, με σκοπό να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές, υλοποιώντας αντίστοιχες παρεμβάσεις και προγράμματα στις σχολικές μονάδες και στην τοπική κοινωνία ευρύτερα.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν να εξοπλίσει τους εκπαιδευτικούς και τους αρμόδιους φορείς με κατάλληλη μεθοδολογία και παιδαγωγικά εργαλεία, που να μεγιστοποιούν την ευαισθητοποίηση και την κριτική προσέγγιση του προσφυγικού ζητήματος.
H υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας
Ευαγγελία Μουλά

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ