Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε, μιλώντας στον Ant1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πιστεύω ότι έχω σχέδιο για την επόμενη μέρα. Εχω τη δυνατότητα και τη θέληση να το κάνω», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για ριζική ανανέωση της ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία έχει υπηρετήσει τον τόπο με μεγάλη συνέπεια. Χρειάζεται όμως σημαντική ανανέωση, τόσο προς τις αξίες και τις πολιτικές όσο και ως προς τα πρόσωπα, υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε εξαιρετική την προσπάθεια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συγκρατήσει τις δυνάμεις της ΝΔ στην τελευταία εκλογική μάχη.

Σημείωσε όμως ότι η ΝΔ «έχει πάρει διαζύγιο από τους νέους και εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να πάνε τον τόπο μπροστά».

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, σημείωσε, στο οποίο χωράνε όλοι, από τον κεντρώο έως τον πολίτη που αυτοπροσδιορίζεται στα δεξιά του πολιτικού χάρτη.

Ασκησε κριτική στον πολιτικό διάλογο που ακούστηκε στην προεκλογική περίοδο, σημειώνοντας ότι δεν προσέφερε τίποτε στους πολίτες. Πραγματικές προτάσεις δεν ακούστηκαν, σημείωσε.

Στον πυρήνα της ΝΔ πρέπει να είναι η ελευθερία, η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη και οι ίσες ευκαιρίες για όλους. Στον πυρήνα της φιλελεύθερης ιδεολογίας είναι οι ίσες ευκαιρίες, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει μοντέλο ανανέωσης ενός πολιτικού κόμματος στο οποίο θα βασιστεί, σημείωσε ότι δεν θα αντέγραφε πειστικά κανένα μοντέλο, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις κομμάτων που με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας, άλλαξαν ριζικά. Θέλω ΝΔ στην οποία ο πρόεδρος θα έχει θητεία, δήλωσε.

«Δεν το αποκαλώ restart, θα το αποκαλούσα reboot», δήλωσε και προσέθεσε αν είναι αρχηγός της ΝΔ θα υπάρξει ανανέωση σε επίπεδο στελεχών.

Όπως είπε όλοι έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι και «ίσως θα είναι καλό να υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι».

Απαντώντας για το θέμα της οικογενειοκρατίας είπε πως «ξέρω ότι έχω ένα βαρύ πολιτικό όνομα. Βοήθησε στην αρχή έγινε βάρος μετέπειτα. Μετά από 11 χρόνια νομίζω ότι μπορεί να καταλάβει κανείς τη διαφορά του Κυριάκου από του Μητσοτάκη. Ξέρω ότι κάποιοι δεν θα με επιλέξουν ακριβώς γι’ αυτό, αλλά ζητώ να με αξιολογήσουν για το έργο μου».

«Χάσουμε-κερδίσουμε θα υπηρετήσουμε τον αρχηγό που θα εκλεγεί από την κοινωνία», ξεκαθάρισε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ